GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radovanović: Srbija je na ivici katastrofe

Radovanović: Srbija je na ivici katastrofe
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Epidemiolog Zoran Radovanović kazao je da su nove mere u borbi protiv koronavirusa trebalo da budu uvedene u septembru ili oktobru, kao što je predlagalo udruženje "Ujedinjeni protiv kovida", a da je Srbija u "katastrofičnoj ili na ivici katastorfične situacije".

On je za Newmax Adriju izjavio da su zaključavanje i policijski čas krajnja mera, da se situacija još može sanirati drugim merama, ali da “Krizni štab izgleda nije sasvim svestan svoje uloge”.

“Za (nedostatak mera) tokom drugog talasa nam je jasno, trebalo je uspavati građanstvo, da idemo na glasanje… U aprilu je bilo razumno da ne idu ljudi u zdravstvene ustanove, nego da zovu telefonom epidemiologa, ali nikome nije bilo jasno da epidemiologa i telefonskih linija ima malo”, rekao je Radovanović.

On je takođe ocenio i da je “epidemiološki zločin” kada se pomešaju zdravi i bolesni građani u relativno malom prostoru, kakav su kovid-ambulante, te da je i o tome trebalo voditi računa.

“Veliko je razočarenje što je Lekarska komora potpuno pasivna u ovoj situaciji. Komora i Etički odbor komore do sada su morali da reaguju… Mora da se pojavi neko ko ima autoritet, kome narod veruje, obzirom da se Krizni štab diskreditovao”, kazao je Radovanović.

Epidemiolog dodaje i da se dokument sa petnaestak mera koje su “Ujedinjeni protiv kovida” zvanično dostavili na pisarnici Ministarstva zdravlja, a koji se ticao svih ovih primedbi, do “petog sprata ministarstva negde zagubio”.

Tagovi: Zoran Radovanović, koronavirus u Srbiji, Predrag Kon, Institut za javno zdravlje Srbije Milan Jovanović Batut
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE