GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ranko Ostojić, Gordan Maras i Zvane Brumnić izbačeni iz SDP-a

Ranko Ostojić, Gordan Maras i Zvane Brumnić izbačeni iz SDP-a
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 20:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Povjerenici koji su vodili zagrebački SDP nakon raspuštanja organizacije danas su, nakon proteka od 45 dana po raspuštanju organizacije dostavili popis osoba kojima se produljuje članstvo, ažurirana je baza podataka o članovima i počele su se slati obavijesti nastavlja li se članstvo ili prestaje.

Izvori iz SDP-a tvrde kako su se nagađanja da će bez stranačke iskaznice ostati bivši glavni tajnici stranke Zvane Brumnić i Nikša Vukas koji su tu dužnost obnašali dok je predsjednik bio Davor Bernardić pokazala točnima. Prema neslužbenim informacijama, iz SDP-a je izbačen i Gordan Maras koji je vodio zagrebački SDP do njegova raspuštanja, zatim bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić, te Bernardićev kum Tihomir Barišić.

Nakon što je cijela zagrebačka organizacija "provučena" kroz četiri kriterija od kojih su dva bila "tehnička" (da se s članom nije moglo stupiti u kontakt ili da dulje od godinu dana nije podmirena članarina), te dva "politička" (da je napravljena šteta stranci ili je odbijeno sudjelovanje u lokalnim izborima) ispalo je, kažu nam, da je od 4.000 članova koliko ih je bilo na papiru, na kraju ostalo njih oko 1.700.

Za sada nema nikakvih službenih izjava iz SDP-a, tijekom cijelog poslijepodneva traju sastanci, ali je teško otkriti tko sve u njima sudjeluje, a neslužbeni izvori nam tvrde kako je predsjednik stranke Peđa Grbin obavio razgovore s izbačenim saborskim zastupnicima i osobno im kazao razloge.

Nakon ovog poteza glavno je pitanje kako će reagirati bivši predsjednik SDP-a Bernardić. Pretpostavke su da će, nakon što su izbačeni ljudi koji su njemu bili desna ruka u stranci, i sam napustiti saborski Klub SDP-a, ali je teško reći koliko će ga SDP-ovih zastupnika u tome slijediti. Nagađa se s više imena, čak se navodi i da neki već dulje vrijeme ne računaju na političku karijeru u SDP-u što se vidi po nagomilanim dugovima za članarine. Po nekim procjenama Klub SDP-a u Saboru mogao bi ostati bez šest zastupnika, a neki pak smatraju da će ih otići više, pa čak i neki europarlamentarci.

Tagovi: Ranko Ostojić, Gordan Maras, Zvane Brumnić, Nikša Vukas, Peđa Grbin, Davor Bernardić
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE