GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspuštanja Sabora neće biti

Raspuštanja Sabora neće biti
OČEKIVANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon burne prošlotjedne rasprave o raspuštanju Sabora, koja je potrajala do ranih jutarnjih sati, saborski su zastupnici, odnosno većina danas odbili taj oporbeni prijedlog.

Raspravu su obilježile međusobne optužne vladajućih i oporbe.

Već i prije samog glasovanja zaredali su se zahtjevi za stankom. 'Premijer je uvijek govorio isto da su HDZ i partneri spremni na izbore i da nema straha. No jučer i prekjučer je rekao da bi bili da se raspustimo prije kraja mandata. Hajmo probati ići u izbre i raspusti Sabor. A sitnice koje smetaju premijera, poput uspješnog prosvjeda kojeg smo imali, možda pokazuju pravi put i da ljudi nisu zadovoljni', poručio je u ime Kluba Fokusa Damir Bajs.

- Mi čekamo da ojača Peđa Grbin jer je u Virovitici na skupu došlo svega desetak ljudi. Čekamo i da vi kao partneri ojačate', poručio je HDZ-ov Josip Đakić, i dobio opomenu zbog zlouporabe povrede poslovnika.

- Hrvatsku ste doveli pred zid, obvezvrijedili ste institucije, svaki dan s ovakvom Vladom je potrošen dan. Vaš premijer je od briselskog ćate postao veliki suverenist kako bi spasio vlastitu kožu. Dosta je ovog što radite, dosta nam je da ilegalni migranti probijaju granicu,a vi razmišljate da hrvatske vojnike šaljete na istočnu bojišnicu. Plenkovića zanima samo briselska karijera i spašavanje vlasite kože', kazao je Mostov Nikola Grmoja tražeći stanku.

- Saborski Shakespeare, to je naš Grmoja. Napravit će dramu tamo gdje drame nema', poručio mu je Hrvoje Zekanović te dobio opomenu.

- Hrvatski birači jedva čekaju da dođu izbore i biraju Most. Samo vi se bojite Mosta u Vladi, ostali jedva čekaju. Neki će kad dođe taj dan oblačiti tople pidžame', odgovorio je Grmoja i dobio opomenu.

Podsjetimo, raspuštanje Sabora predložio je SDP, no potpisima su inicijativu podržali i drugi oporbeni zastupnici. Sama inicijativa upućena je u proceduru u prosincu prošle godine i to zbog afere Mreža, no aktualizirala se nakon imenovanja Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom.

Tagovi: sabor, grmoja, grbin, zekanović
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE