GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ravnateljica Uskoka odbacila tvrdnje da štite pojedince

Ravnateljica Uskoka odbacila tvrdnje da štite pojedince
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2021 / 19:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić u petak je odbacila tvrdnje da "štite pojedince", kao i da je istraga u aferi Softver protiv bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac pljuska Uskoku jer ju je, nakon njihovih izvida, pokrenuo ured Europskog javnog tužitelja.

“Teze da je pokretanje postupka u slučaju Softver pljuska ili blamaža Uskoku su u potpunosti netočne i zlonamjerne. Radi se o zakonski uređenom postupanju odjela delegiranih europskih tužitelja koji djeluju u sastavu Uskoka u predmetu koji je u njihovoj nadležnosti”, poručila je Marušić u prvoj video izjavi objavljenoj na novoj internetskoj stranici Državnog odvjetništva.

Dodala je i da se u javnosti plasiraju teze o tome da Uskok i DORH štite pojedince, da iz tog razloga ne pokreću istrage te da djeluju pod utjecajem i sukladno interesima drugih grana vlasti.

"To je apsolutno netočno. Da je tome tako, potvrđuju činjenice da je prije pokretanja ove konkretne istrage, Uskok pokrenuo dvije istrage protiv iste osobe za koruptivna kaznena djela. Također, i u ovom konkretnom predmetu Uskok je provodio izvide, a kako je već ranije priopćeno javnosti, u sklopu provedenih izvida izuzeta je dokumentacija i ispitano više osoba", kazala je ravnateljica Uskoka.

Ustvrdila je i da je nakon početka rada odjela delegiranih europskih tužitelja, "postupanje u konkretnom predmetu", preuzeo taj odjel sukladno svojoj nadležnosti, "kao što će se to dogoditi i u drugim predmetima koji potpadaju u njegovu nadležnost”.

Marušić je podsjetila da je Hrvatska jedna od 22 države koje su pristupile uredu Europskog javnog tužitelja koji nema ovlasti postupati pred nacionalnim sudovima.

"Stoga je članicama prepušteno da same propišu organizaciju i ustrojstvo delegiranih europskih tužitelja koji su ovlašteni postupati pred nacionalnim sudovima", kazala je u izjavi ravnateljica Uskoka.

Tagovi: Vanja Marušić, Uskok, Gabrijela Žalac
PROČITAJ I OVO
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
PORUKE
Pupovac: Pokušaj da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon je naopaka i opasna politika
ZAGREB - Mjesec dana od izbora Hrvatska će dobiti novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej Plenković.
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
CRNE PROGNOZE
Njemački mediji: Hrvatska će za 20 godina biti prazna
BERLIN - Portal Redakcijske mreže Njemačke (RND) objavio je opširnu reportažu o životu u Hrvatskoj, „najmlađoj članici EU-a“. Riječ je o korupciji i visokoj inflaciji, o oduševljenju EU-om i mladima koji napuštaju zemlju.
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
SABOR
Rekordan broj replika na Plenkovićevo izlaganje
ZAGREB - Mandatar za sastavljanje nove vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas u Hrvatskom saboru predstavlja nove ministre, a nakon rasprave zastupnici će glasovati o povjerenju vladi koja će imati 18 ministarstva, od kojih tri pripadaju Domovinskom pokretu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE