GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Razlog smjene u Uskoku nije prometna nesreća nego transkript u kojem se spominje AP

Razlog smjene u Uskoku nije prometna nesreća nego transkript u kojem se spominje AP
PRAVA POZADINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2023 / 07:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zamjenik ravnateljice USKOK-a zadužen za rad na predmetima protiv Josipe Rimac koncem 2022. predao je EPPO-u transkripte prepiske između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojoj se spominje AP, a potom je otišao raditi u EPPO, objavio je tjednik Nacional u novom broju.

Afera s vozačem Vanje Marušić koja je prošloga tjedna dovela do njezine naprasne smjene, plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica USKOK-a dopustila da Vjekoslav Tudej, njezin zamjenik Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz Uskoka prešao izravno u Ured europskog tužitelja gdje danas radi, piše Nacional.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskoga suda kojim predsjedava sutkinja Tamara Pleše odlučilo je prije mjesec dana kako je komunikacija bivše državne tajnice Josipe Rimac s bivšom ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) Gabrijelom Žalac, u kojoj između ostaloga spominju "AP"-a, zakonit dokaz.

- Optužno vijeće odbilo je prijedlog obrane za izdvajanje SMS-ova u ovom postupku - rekla je novinarima europska tužiteljica Sani Ljubčić.

Na ovu odluku nezadovoljna strana imat će pravo žalbe Visokom kaznenome sudu (VKS).

Obrana Gabrijele Žalac, ali i drugih okrivljenika u aferi Software, zatražila je na prošlom ročištu da se ta komunikacija izdvoji iz spisa kao nezakonita smatrajući da je taj dokaz uzet iz drugog predmeta te da u predmetima protiv Rimac uopće još nije odlučeno je li taj dokaz zakonit.

Europski tužitelji optužuju Žalac, bivšega ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, te informatičare i poduzetnike Mladena Šimunca i Marka Jukića da su, kako bi pogodovali Šimuncu, za ministarstvo kojemu je Žalac bila na čelu, nabavili skupi i nepotreban software oštetivši Ministarstvo i Europske fondove za 1,3 milijuna eura.

Tagovi: Gabrijela Žalac, Vanja Marušić, Andrej Plenković, Vanja Marušić, Vjekoslav Tudej
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE