GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordan broj Britanaca ovisan o državnoj pomoći

Rekordan broj Britanaca ovisan o državnoj pomoći
SUMORNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 17:38
Autor: SEEbiz
LONDON - Ovisnost stanovnika Velike Britanije o socijalnim naknadama dosegla je rekordnu razinu. U 2020. i 2021. godini 54 posto pojedinaca, odnosno oko 36 milijuna ljudi, živjelo je u kućanstvima koja su primala više socijalnih naknada nego uplaćenih poreza, pokazalo je istraživanje agencije Civitas.

Autori analize Tim Knox i Daniel Lilley istaknuli su da je "stopa neto ovisnosti" najviša ikada, prenosi njemačka novinska agencija dpa. Stopa ovisnosti u stalnom je padu od 2011., s 52,5 posto na 47,5 posto u 2019. i 2020. godini, ali je porasla tijekom pandemije covida-19.

Agencija Civitas napominje da je višegodišnji trend jasno vidljiv u porastu, jer je prosjek od 1977. do 2000. iznosio 41,2 posto, što je znatno manje od 54,2 posto u 2020. i 2021. godini.

Istraživanje je također pokazalo da 40 posto odraslih Britanaca doprinosi 83 posto ukupnog poreza na dohodak.

Prema istraživanju, najnižih 40 posto na ljestvici primanja - oko 27 milijuna ljudi - prima u prosjeku 23.000 funti (26.100 USD) godišnje u novčanim naknadama i drugim pogodnostima. Bezgotovinske beneficije uključuju NHS usluge i obrazovanje.

Ministarstvo financija Ujedinjenog Kraljevstva potvrdilo je u studenom da će naknade za invaliditet i radni staž rasti u skladu s inflacijom. Takve će naknade porasti za 10,1 posto od travnja, u skladu sa stopom inflacije u rujnu, što će državu koštati 11 milijardi funti, rekao je ministar financija Jeremy Hunt.

Hunt je izrazio zabrinutost zbog naglog porasta ekonomski neaktivnih odraslih osoba od početka pandemije i najavio pregled izazova koji ljude drže bez posla.

Britanski premijer Rishi Sunak rekao je prošli tjedan da vlada razmatra niz mjera za borbu protiv neaktivnosti. “Moramo pogledati kako funkcionira naš društveni sustav i funkcionira li na način da podržavamo i potičemo ljude koji to mogu raditi”, dodao je.

Tagovi: Velika Britanija, britanska ekonomija, državna pomoć
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE