GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roglić u problemima nakon krađe kreditne kartice: Lana K. tvrdi da je s njim bila u vezi

Roglić u problemima nakon krađe kreditne kartice: Lana K. tvrdi da je s njim bila u vezi
PREOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 19:11
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Branko Roglić, jedan od najbogatijih Hrvata, vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe, poduzetnik čije tvrtke imaju prihode od oko 2,38 milijardi kuna, trenutno vodi sudski postupak u kojem se dogodio turbulentni obrat.

Sve je, zapravo, počelo u prosincu prošle godine kada je Branko Roglić prijavio nestanak svoje kartice. Policija je nakon nekoliko dana privela njegovu bivšu zaposlenicu Lanu K., koja je u Policijskoj postaji Trnje priznala krivnju, a priznanje je snimljeno i videokamerom.

Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podiglo je potom optužnicu 15. travnja ove godine, a u postupku koji je slijedio Lana K. je osuđena na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Osuđena je jer je na Roglićevoj platinastoj kartici “ispeglala” 30.798 kuna.

Deset mjeseci kasnije to njezino priznanje bit će dovedeno u pitanje.

Naime, njezin branitelj, odvjetnik Bojan Šupuković, uložio je žalbu na presudu donesenu temeljem kaznenog naloga, ponudio protuargumente tvrdeći da Lana K. nije počinila ono što joj se stavlja na teret i sud je ušao u sudski postupak.

Jutarnji list je u posjedu njezina iskaza na sudu u kojem iznosi detalje o prirodi odnosa s Brankom Roglićem te tvrdi da su bili u “intenzivnoj ljubavnoj vezi”. U pokušaju rasvjetljivanja ovog zamršenog slučaja kontaktirali smo i poduzetnika Roglića i njegovu bivšu zaposlenicu kako bismo ih suočili s tvrdnjama svakog od njih.

Cijeli obrat u ovoj priči dogodio se 30. rujna na zagrebačkom Općinskom sudu, kada je održano prvo ročiste - Lana K. porekla je kazneno djelo. U svojoj opširnoj obrani podrobno je opisala kako je s najbogatijim Hrvatom bila u osmogodišnjoj vezi. Prekinuli su, navela je, u studenom prošle godine, nakon što je u Orbicu dobila otkaz.

U tom interregnumu između podizanja optužnice i početka suđenja Lana K. već je kontaktirala neke medije, ponudila im SMS prepisku s Brankom Roglićem, audiosnimku na kojoj joj, kako smo doznali, prijeti da će zbog krađe završiti u zatvoru. Ponudila im je i fotografije na kojima su njih dvoje zajedno.

Lana K. nam je u telefonskom razgovoru potvrdila da je točno da se protiv nje vodi postupak, a na izričito pitanje o njezinu iskazu i tvrdnjama koje je u njemu iznijela pred sudski vijećem rekla je: “Ne mogu davati komentare”.

U tom iskazu tvrdi da su je navodno policajci prisiljavali da prizna nešto što nije počinila te da je bila u vezi s Brankom Roglićem. Pitali smo je može li to dokazati.

- U to uopće ne želim ulaziti i ništa ne mogu komentirati i davati izjave dok traje sudski postupak - rekla nam je.

Zašto je odjednom odlučila zašutjeti o postupku u kojem ju se tereti da je oštetila Roglića za 30.798 kuna, nije željela objasniti i prekinula je vezu. Ni njezin zastupnik odvjetnik Bojan Šupuković nije bio nimalo rječitiji. Kaže da o postupku ne može reći ništa jer za to nema odobrenje svoje klijentice.

U petak smo dobili i Branka Roglića, koji je slučaj komentirao kratko i suzdržano, opravdavajući to činjenicom da je suđenje u tijeku, potvrdio da se radi o postupku protiv njegove bivše zaposlenice.

- Ja sam karticu izgubio i ne znam kako je ona došla do nje. Ostajem pri svemu onom što se tvrdi u optužnici, ali obratite se sudu i zagrebačkoj policiji. Ne bih više o tome - odgovorio nam je Roglić, kojeg smo dobili u Makarskoj, gdje često provodi vikende.

Kad smo mu predočili da imamo iskaz u kojem njegova bivša zaposlenica tvrdi da je s njim bila u vezi te da za to navodno ima i neke dokaze, Roglić je to zanijekao i ponovno nam potvrdio da je ona bila samo djelatnica njegove tvrtke i ništa više.

No, što je točno Lana K. govorila u svojem ponovljenom iskazu, koji je u potpunosti preokrenuo priču?

Jutarnji list u posjedu je njezina iskaza, a spis se sastoji od niza intrigantnih pojedinosti o kojima bi se Branko Roglić kao oštećeni i kao svjedok trebao očitovati 24. studenog ove godine.

Tog dana sud bi trebao čuti i iskaz inspektora VIII. policijske postaje Trnje Tomislava K. On je, prema tvrdnji Lane K., na nju najviše vršio pritisak da prizna nešto što ona, kako tvrdi, nije počinila.

Ispitivanje policajca predložilo je tužiteljstvo.

Obrana se protivila njegovu ispitivanju jer iz obrane Lane K. proizlazi da je inspektor svojim postupanjem povrijedio službenu dužnost, pa smatra da njegov iskaz ne bi bio vjerodostojan te da bi mogao biti izložen disciplilnskoj i kaznenoj odgovornosti.

Međutim, i Tomislav K. i Branko Roglić uskoro će primiti sudski poziv i s Lanom K. i njezinim se tvrdnjama suočiti u sudnici.

Tagovi: Branko Roglić, Lana K., Orbico, Bojan Šupuković, krađa kreditne kartice
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE