GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusi objasnili zašto su pojačali napade u Ukrajini

Rusi objasnili zašto su pojačali napade u Ukrajini
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2022 / 15:04
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ministarstvo obrane Rusije potvrdilo je današnje nove napade na ukrajinske gradove.

Cilj udara su, navode, vojni zapovjedni i energetski objekti. Poručili su i da su svi zacrtani ciljevi pogođeni.

"Danas su Oružane snage Ruske Federacije nastavile s masovnim napadima dalekometnim precizno navođenim oružjem iz zraka i mora protiv vojnih zapovjednih i kontrolnih objekata i energetskog sustava Ukrajine. Sve zacrtane mete su pogođene", objavilo je Ministarstvo.

Rusija je u jutros lansirala rakete i borbene bespilotne letjelice iznad nekoliko ukrajinskih regija, nakon teškog bombardiranja dan prije u kojem je poginulo najmanje 19 ljudi.

Vlasti u južnoj regiji Zaporižji izvijestile su o raketnim napadima, a u okolici Kijeva i zapadnoga grada Hmjeljnickija odjekivale su eksplozije.

Ruski raketni napad na Lavov u utorak ostavio je dio zapadnog ukrajinskog grada bez struje, napisao je gradonačelnik Andrij Sadovji u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Bez struje je, kako je pojasnio, ostalo oko 30 posto stanovnika Lavova.

Budući da je nakon jučerašnjeg bombardiranja u tom gradu bilo problema s isporukom vode, Sadovji je danas apelirao na stanovnike da naprave manje zalihe vode. Reutersov svjedok izvijestio je o tri eksplozije u gradu malo poslije podneva po lokalnom vremenu.

U Kijevu je oglašena uzbuna za zračni napad, zbog čega su građani morali potražiti sigurnost u skloništima.

Područja Dnipropetrovska, Vinice, Mikolajeva i Rivna također su bila pod vatrom. U regiji Vinici, jugozapadno od Kijeva, borbenim bespilotnim letjelicama napadnuta je termoelektrana. Žrtava nije bilo, priopćio je tiskovni ured elektrane.

Ukrajinski mediji izvijestili su da je u utorak ujutro palo 20 raketa. Ruski vojni blogeri bliski Kremlju također su potvrdili novu baražnu raketnu vatru na Ukrajinu.

U glavnom gradu Ukrajine došlo je do jednosatnog prekida u isporuci struje zbog oštećenja infrastrukturnih objekata. Također, gotovo polovica vlakova kasni u zemlji, izvijestile su Ukrajinske željeznice. Prekidi su i navodno u mobilnim komunikacijama.

Tagovi: ruska vojska, rat u Ukrajini, ukrajinska vojska, Lavov, Kijev
PROČITAJ I OVO
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
EPILOG
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
ZAGREB - Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda (VKS) odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića za pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike protiv Ivana Turudića, donedavnog suca prizivnog suda koji u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika.
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
PORUKE
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na N1 televiziji govorio je o vladajućoj većini i resorima Domovinskog pokreta u novoj vladi.
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ŽALBA
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica najavio je u četvrtak da će se žaliti na odluku Povjerenstva za sukob interesa koje ga je kaznilo jer nije prijavio dvije tvrtke, ustvrdivši kako je nadopunio imovinsku karticu na vrijeme te da je ta odluka zakašnjela.
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
PREMIJER
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
CETINGRAD - Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge.
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
TRZAVICE
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komewntirao je prve trzavice njegove stranke s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE