GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija: Britanija je preduboko u ukrajinskom sukobu

Rusija: Britanija je preduboko u ukrajinskom sukobu
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2022 / 07:31
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusija je u četvrtak optužila Veliku Britaniju da je „preduboko“ uključena u sukob u Ukrajini, upozorivši je da riskira „opasnu“ eskalaciju krize.

Andrej Kelin, ruski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu, tvrdi da su britanski „specijalisti“ uključeni u drski napad bespilotnim letjelicama na rusku crnomorsku flotu krajem tjedna, u kojem su navodno oštećena tri bojna broda, uključujući zapovjedni brod Makarov.

Nakon što je britanska veleposlanica u Moskvi Deborah Bronnert ranije pozvana u rusko ministarstvo vanjskih poslova u vezi s tim navodima, Kelin je rekao da će Kremlj “poprilično uskoro” objaviti svoje dokaze.

“Jako dobro znamo za sudjelovanje britanskih specijalista u obučavanju, pripremanju i izvršavanju planova protiv ruske infrastrukture i ruske flote u Crnom moru. Znamo da je to učinjeno“, rekao je.

„To je opasno. Može nas dovesti do točke, rekao bih, bez povratka - povratak je uvijek moguć, no trebali bismo izbjegavati eskalaciju. Ovo je upozorenje da je Britanija preduboko u ovom sukobu. To znači da situacija postaje sve opasnija“, dodao je Kelin.

Kelin je kazao da Rusija također nastavlja s istragom eksplozija, u kojima su u rujnu oštećeni podvodni plinovodi Sjeverni tok 1 i 2, dodavši da su britanske specijalne postrojbe bile uključene u obuku Ukrajinaca za korištenje eksploziva i podvodnih dronova.

Na zapadu postoji opća sumnja da su eksplozije posljedica djelovanja samih Rusa u pokušaju da povećaju pritisak na europske zemlje u smislu rastućih cijena energije.

Glasnogovornik britanske vlade je rekao da su ruske optužbe pokušaj „odvraćanja pozornosti“ od njene ilegalne invazije na Ukrajinu i njene gubitke, koje nastavlja trpjeti na bojišnici.

Tagovi: Rusija, Velika Britanija, Deborah Bronnert, Andrej Kelin, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE