GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija je pokrenula punu invaziju na Ukrajinu, Zelenski proglasio ratno stanje

Rusija je pokrenula punu invaziju na Ukrajinu, Zelenski proglasio ratno stanje
AGRESIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2022 / 07:17
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu u punom razmjeru, rekao je ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba u tvitu u četvrtak.

Interfax Ukrajina izvijestio je o raketnim napadima na vojne objekte diljem Ukrajine i da su se ruske trupe iskrcale u južnim lučkim gradovima Odesi i Mariupolju. Također je izvijestio osoblje i putnike koji evakuiraju kijevsku zračnu luku Borispilj.

"Putin je upravo pokrenuo potpunu invaziju na Ukrajinu. Mirni ukrajinski gradovi su pod udarima", rekao je Kuleba.

"Ovo je agresija. Ukrajina će se braniti i pobijedit će. Svijet može i mora zaustaviti Putina. Vrijeme je za djelovanje."

Rusija gađa ukrajinsku vojnu infrastrukturu, protuzračnu obranu i zračne snage visoko preciznim oružjem i ne napada ukrajinske gradove, objavila je u četvrtak ruska novinska agencija RIA citirajući rusko ministarstvo obrane.

Kijev je rekao da je Moskva pokrenula sveobuhvatni napad na Ukrajinu, s vojnim zapovjednim centrima u brojnim gradovima pogođenim projektilima.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski proglasio je ratno stanje za cijelu zemlju nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo rusku invaziju na Ukrajinu.

U obraćanju koje objavljeno na Facebooku Zelenski je rekao da Rusija napada vojnu infrastrukturu i granične postrojbe.

Nemojte paničariti, spremni smo na sve, pobijedit ćemo, rekao je Zelenski koji je potom razgovarao telefonom s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da se radi o ruskoj invaziji velikih razmjera na Ukrajinu.

Ukrajinski ministar obrane Oleksej Reznikov izjavio je da je neprijatelj započeo intenzivno granatiranje ukrajinskih jedinica na istoku, kao i vojnih kontrolnih centara i aerodroma.

Reuters javlja pozivajući se na svjedoke da su se sirene čule u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, te da su se čule dvije velike eksplozije kod obalnog grada Mariupolja na istoku zemlje.

Separatisti koje podržava Rusija u ukrajinskom Donjecku izjavili u četvrtak ruskoj novinskoj agenciji Interfax da su pokrenuli velike napade na ukrajinske snage duž linije dodira.

Rusija je privremeno obustavila letove na brojnim zračnim lukama do 2. ožujka, javlja Reuters.

Tagovi: napad Rusije na Ukrajinu, Ukrajina, Volodimir Zelenski
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE