GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ruska vojska ukopava se u južnom dijelu Moskve, vagnerovci se približavaju

Ruska vojska ukopava se u južnom dijelu Moskve, vagnerovci se približavaju
MOSKVA BLOKIRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2023 / 16:14
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruske snage sigurnosti viđene su kako zauzimaju položaje u južnoj Moskvi, prema fotografijama koje su objavile ruske poslovne novine Vedomosti.

Slike koje je objavio list prikazuju ruske sigurnosne snage u pancirima i opremljene automatskim oružjem kako zauzimaju položaj u blizini autoceste koja povezuje Moskvu s južnom Rusijom.

Fotografije objavljene na kanalu Vedomosti Telegram prikazuju naoružane i uniformirane muškarce u Lipetskoj ulici, blizu ulaza na autocestu M4 koja povezuje glavni grad s gradovima Voronjež i Rostov na Donu.

Na fotografijama se vidi i helikopter na nebu iznad tog područja te policijski kamion.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin tvrdio je da su borci njegove privatne vojne skupine preuzeli kontrolu nad ruskim vojnim stožerom u Rostovu na Donu.

Guverner ruske regije Kursk, koja graniči s Ukrajinom, pozvao je šefa Wagnera Jevgenija Prigožina da odustane od svojih planova.

“Kurska oblast blisko je surađivala s PMC 'Wagner' u obuci boraca dobrovoljnih narodnih odreda naše regije, a i sam sam prošao ovu obuku”, rekao je Roman Starovoyt u Telegram objavi.

Wagnera ne treba zaboraviti, rekao je, jer “smo se zajedno radovali uspjesima momaka kada smo oslobađali Soledar i Artemovsk (ruski naziv za Bakhmut), te tugovali zajedno s obiteljima poginulih vojnika”.

"Ambicije vođe ne bi trebale prekrižiti zasluge iz prošlosti običnih boraca", dodao je Starovoyt, izravno pozivajući Prigozhina "da odustane od svojih planova, položi oružje i spriječi razvoj unutarnjeg sukoba u zemlji."

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin tvrdio je u subotu da su Wagnerovi privatni vojni izvođači ušli u južni grad Rostov na Donu i preuzeli kontrolu nad vojnim stožerom Juga bez otvaranja vatre.

“Bez ispaljenog metka zauzeli smo zgradu stožera. Nismo se miješali u rad nijedne osobe", rekao je Prigožin u Telegramu.

“Zašto nas država podržava? Zato što smo išli s maršem pravde. Od početka smo napadani topništvom pa helikopterima i prošli smo bez ijednog metka. Nismo dirali niti jednog vojnog obveznika. Na tom putu nismo ubili niti jednu osobu”, dodao je Prigožin.

Tagovi: Wagner grupa, ruska vojska, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE