GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ruske snage uništile skladište streljiva u ukrajinskoj zrakoplovnoj bazi

Ruske snage uništile skladište streljiva u ukrajinskoj zrakoplovnoj bazi
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2022 / 13:20
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Ruske snage uništile se u skladište streljiva u zrakoplovnoj bazi Mirgorod na istoku Ukrajine, objavila je novinska agencija Interfax u subotu, pozivajući se na rusko ministarstvo obrane.

Ukrajinski borbeni zrakoplov MiG-29 i helikopter Mi-8 također su uništeni prilikom napada na zrakoplovnu bazu u Poltavskoj oblasti, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je dodao da je uništeno i veće skladište streljiva u blizini grada Novomoskovska u Dnjipropetrovskoj oblasti.

Rusija je poslala desetke tisuća vojnika u Ukrajinu 24. veljače u sklopu onoga što naziva "posebnom vojnom operacijom" radi demilitarizacije i "denacifikacije" Ukrajine.

Ukrajina je u subotu pozvala civilno stanovništvo istočne Luhanske oblasti da bježe od ruskog granatiranja nakon što su dužnosnici rekli da je više od 50 civila ubijeno u raketnom napadom dok su pokušavali pobjeći željeznicom iz susjedne pokrajine.

Rusija je nekoliko puta odbacila tvrdnje o ratnim zločinima i poriče gađanje civilnih meta u Ukrajini.

Guverner Poltavske oblasti Dmitro Lunin je na društvenim mrežama rekao da je dvoje ljudi ranjeno i da je "značajna šteta" prouzročena ruskim napadom u Mirgorodu. Nije ulazio u pojedinosti.

Konašenkov je u subotu rekao da je Rusija pogodila 85 vojnih meta u Ukrajini, uključujući dva stožera, tri raketna bacača, četiri samohodna topa, skladište streljiva i dva logistička centra.

Ruske snage su od 24. veljače uništile 650 letjelica, uključujući mlažnjake i helikoptere i više od 2000 tenkova i oklopnih vozila u Ukrajini, rekao je Konašenkov, a prenijela agencija Interfax.

Reuters nije mogao odmah provjeriti točnost navedenih brojki.

Više od 19.000 ruskog osoblja je ubijeno od početka invazije, a Rusija je izgubila 705 tenkova, 1895 oklopnih transportera, 151 zrakoplova i 136 helikoptera, prema procjenama ukrajinskog ministarstva obrane.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je u četvrtak rekao da je Rusija pretrpjela "značajne gubitke" u Ukrajini.

Rusko ministarstvo obrane je u posljednjoj objavi 25. ožujka objavilo da je 1351 ruski vojnik ubijen od početka kampanje, a 3825 je ranjeno.

Tagovi: Igor Konašenkov, ruska vojska, rat u Ukrajini, baza Mirgorod
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE