GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor: Oporba srušila kvorum jer se neće glasati o članstvu u HGK-u

Sabor: Oporba srušila kvorum jer se neće glasati o članstvu u HGK-u
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 16:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zbog nedostatka kvoruma, Hrvatski sabor odgodio je u petak glasovanje o raspravljenim točkama, među kojima su izmjene Zakona o obnovi od potresa, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru itd.

Iako je glasanje o ukidanju članarine HGK bilo najavljeno danas za podne, ta se točka uopće nije našla na planu glasanja.

Oporbeni zastupnici uložili su oštre prosvjede zbog takve odluke.

“Dosta je vašeg harača nad hrvatskim poduzetnicima, zatvorili ste ih!”, rekao je Grbin Jandrokoviću, na što mu je predsjednik Sabora dao dvije opomene.

“Nemojte me prozivati da štitim bilo kakve uhljebe”, rekao je Jandroković.

Moramo se boriti za naše poduzetnike, jer su obvezne članarine u HGK-u ozbiljan problem. Moramo se boriti za naše poduzetnike, rekao je Mostov Zvonimir Troskot.

“Glasat ćemo o tome kad se stvore uvjeti”, rekao je Jandroković.

Glasovanje odgađamo dok se ne steknu uvjeti, to neće biti danas, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što je utvrđeno da nema uvjeta za glasovanje, odnosno izbrojano 75 zastupnika, jedan manje od potrebnih 76.

Prije toga Mostov Zvonimir Troskot prozvao je Jandrokovića da je Sabor sveo na cirkus, jer ne dozvoljava glasovanje o izmjenama Zakona o HGK koje je predložio Most tražeći da se ukine plaćanje obvezne članarine za HGK i tako rastereti poduzetnike.

Napravili smo sve po procedurama, no vi ste raspravu o našem prijedogu stavili kasno u noć, nismo spavali kako bi predstavili interese naših poduzetnika, rekao je Troskot prozivajući Jandrokovića da brani glasovanje o tom zakonu i da je Sabor sveo na cirkus. Mi u tome ne želimo sudjelovati, rekao je zastupnik.

Jandroković je odbacio njegove tvrdnje i ponovio kako će se o spomenutom zakonu glasovati kad se steknu uvjeti, odnosno kad završe konzultacije u redovima saborske većine.

Ranije je naglasio kako je, po Poslovniku, predsjednik Sabora taj koji odlučuje o dnevnom redu i glasovanju. Rasprava o izmjenama Zakona o HKG došla je na dnevni red nakon duge rasprave o Nacionalnoj razvojnoj strategiji, odgovorio je Troskotu.

Tagovi: Sabor RH, Zvonimir Troskot
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE