GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor raspušten, slijede izbori

Sabor raspušten, slijede izbori
PARLAMENT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 12:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sa 143 glasa za, raspušten je Sabor i time je označen zadnji dan zasjedanja Hrvatskoga sabora u sadašnjem sazivu.

Prethodno, Lex AP izglasan je sa 77 glasova za, 60 protiv i jednim suzdržanim.

Mostova zastupnica Selak Raspudić žestoko kritizira predsjednika sabora Gordana Jandrokovića zato što se jučer, mimo poslovnika, obračunavao s njom s govornice. Između ostalog rekao joj je da su ona i njen suprug Nino Raspudić predmet vica.

"Predsjednik sabora se poziva na diskrecijsko pravo. Danas vam je Jandroković pokazao što vam nudi HDZ. Nudi vam diskrecijsku Hrvatsku, da mimo zakona odlučuju kako oni hoće. Mi ćemo na izborima pokazati drugačiju Hrvatsku", rekla je Selak Raspudić.

Jandroković joj odgovara: "Ja se neću dana s vama raspravljati. Svima vam šaljem poruke nepatvorene ljubavi."

Anka Mrak Taritaš (GLAS) napomenula je da su članovi HDZ-a u Europskom parlamentu glasali za uredbu koja je drugačija od ovog zakona, upitavši postoje li dva HDZ-a, jedan domaći i jedan briselski.

Dalija Orešković imala je zabranu sudjelovanja u raspravama dva dana, ali Jandroković joj je dopustio da govori.

"Andrej Plenković prevario je žene. Pod krinkom femicida podvalio je novo kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne radnje", rekla je dodajući kako je ovaj saziv sabora obilježilo uništavanje institucija.

Hrvatski će sabor glasanjem o svim točkama i o svom raspuštanju završiti rad u sadašnjem sazivu nakon čega slijede izbori za novi saziv parlamenta. Izbori se mogu održati najranije 14. travnja, a najkasnije 12. svibnja. O datumu odlučuje predsjednik Zoran Milanović.

Tagovi: sab or, jandroković, mrak taritaš, selak raspudić
PROČITAJ I OVO
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE