GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sandra Benčić kandidatkinja Možemo! za premijerku

Sandra Benčić kandidatkinja Možemo! za premijerku
OPORBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2023 / 12:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sndra Benčić bit će premijerska kandidatkinja stranke Možemo na predstojećim parlamentarnim izborima, objavilo je vodstvo te stranke na konferenciji za novinare. "

Nakon kraće rasprave 50 članova Vijeća stranke jednoglasno je odlučilo da to bude Sandra Benčić, koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku", rekao je predsjednik stranke Možemo Tomislav Tomašević.

Rekao je da Sandra Benčić nije samo najbolja kandidatkinja stranke Možemo nego je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće. Izvijestio je da se on kao gradonačelnik Zagreba namjerava kandidirati i za drugi mandat prvog čovjeka grada. Sandra Benčić je zahvalila stranačkim kolegama na podršci.

"Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, ali nijedna vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana", rekla je Benčić.

"Hrvatska i njezine građanke i građani imaju pravo tražiti i ostvariti više od pukog preživljavanja, svi kao građani imamo pravo tražiti socijalnu i ekonomsku jednakost, sigurnost i izvjesnost djelovanja institucija, imamo pravo biti svi jednaki pred zakonom", istaknula je Benčić.

"Hrvatske građanke i građani imaju pravo na krov nad glavom bez doživotnog dužničkog ropstva, i imaju pravo na dostojanstven život od svog rada. Imamo pravo na dostojanstvo bez obzira koliko nam je godina, gdje živimo i koliko zarađujemo", poručila je.

"Možemo i moramo stremiti tome da Hrvatska bude jedna od najuspješnijih zemalja u zelenoj tranziciji koja ne stvara gubitnike tranzicije, već stvara pravednije društvo u kojem svatko ima dovoljno za kvalitetan, siguran, dobar život", naglasila je i izložila osnove smjernica politika Možemo na nacionalnoj razini.

To su opsežna transformacija sustava obrazovanja u kojem će škole postati sigurna i vesela mjesta usmjerena na stvaranje i razmjenu ideja, znanja i vrijednosti umjesto utrke za peticama i straha od neuspjeha. Zatim, reforma zdravstvenog sustava, u kojoj će domovi zdravlja ponovno utjeloviti osnovnu ideju Andrije Štampara - zdravlja za sve, umjesto medicine kao trgovačke djelatnosti. Možemo se tu zalaže za javnozdravstveni sustav uz jake domove zdravlja i jaku politiku prevencije i rane detekcije bolesti.

Benčić je dala i osnovne smjernice novog ekonomskog razvojnog modela temeljenog na zelenoj reindustrijalizaciji Hrvatske, uz stvaranje kvalitetnih, sigurnih i dobro plaćenih mjesta, u partnerstvima koja će pomoći strateškim ciljevima ostvarivanja energetske i prehrambene samodostatnosti bez uništavanja okoliša kao osnovnog resursa.

"Da bismo privukli i zadržali kvalitetne kadrove, trebamo otvorenu i dinamičnu znanstvenu i istraživačku zajednicu koja u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom razvija nove tehnologije, robe i usluge potrebne za suočavanje s izazovima sadašnjosti i budućnosti, a posebno klimatske krize i krize resursa.

Trebamo socijalnu politiku koja uključuje umjesto da isključuje: politiku koja ne odbacuje starije osobe čim izađu s tržišta rada, već im omogućuje što duži i aktivniji život u zajednici uz mirovine koje osiguravaju pokriće svih osnovnih životnih potreba, socijalnu politiku koja mladima osigurava mogućnost ranog osamostaljenja kroz ponudu javnih stanova za najam te obrazovne prilike i kod kuće i u inozemstvu, rad i radne uvjete koji omogućuju balans poslovnog i privatnog života.

Trebamo socijalnu politiku koja ženama i djeci pruža sigurnost od nasilja i podršku u odlasku od nasilnika i u psihološkom i u egzistencijalnom smislu. Trebamo univerzalni dizajn politika i infrastrukture kako bi OSI mogle participirati i u društvenom, ekonomskom i kulturnom životu na jednakim osnovama. Možemo postati zemlja u koju se dolazi da bi se živjelo u punom smislu te riječi.

Sve potrebne prirodne resurse za to imamo, sada nam treba jaka politička volja za stvaranje okruženja koja će svakom pojedincu, instituciji i svakoj lokalnoj zajednici omogućiti da to ostvari. Zato pozivam građane da zajedno stvorimo bolje društvo i bolju zemlju za sve nas, a posebno za generacije koje tek dolaze", rekla je Benčić prilikom predstavljanja kandidature.

Benčić kaže da imaju dovoljno ljudi na nacionalnoj razini. "Imat ćemo izborne liste svugdje", rekla je. Kaže da imaju prepoznatljive ljude u svim sredinama.

"Mi se ne opterećujemo HDZ-ovim rejtingom. Oni imaju 25 posto, nas zanima ostalih 75 posto. Želimo se koncentrirati na one građane koji misle da dosad nisu imali izbor, koji su mislili da ih nitko ne predstavlja ili nisu izlazili na izbore zbog gubitka povjerenja. Samo visoka izlaznost osigurava pobjedu nad HDZ-om", rekla je.

Tagovi: Sandra Benčić, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Vučić se zakopava sve dublje
KOSOVO
Vučić se zakopava sve dublje
BEOGRAD - Provučićevski mediji o teroristima s Kosova posljednjih dana pišu kao o herojima, a u Srbiji je proglašen i dan žalosti. Doduše, vješto je sročeno objašnjenje prema kojemu ne žaluju samo za četvoricom ubijenih napadača, nego bi se moglo shvatiti da se odaje počast i ubijenom albanskom policajcu, ali i ne.
Hrvoj Šipek: Provode se izvidi oko plinske afere
OTKRIĆA
Hrvoj Šipek: Provode se izvidi oko plinske afere
ZAGREB - U četvrtak, dva i pol sata iza ponoći, Hrvatski sabor zaključio je raspravu o izvješću o radu državnih odvjetništava u 2022., koju je potpisima pogurala oporba, dok HDZ vidi pomake u radu DORH-a, oporba tim radom nije zadovoljna i izvršnu vlast proziva da je kriva za loše stanje u pravosuđu.
Vučić o ubijenim napadačima na Kosovu: Nikada neću reći da su teroristi
PORUKE
Vučić o ubijenim napadačima na Kosovu: Nikada neću reći da su teroristi
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se tokom gostovanja na RTS-u osvrnuo na dešavanja na Kosovu te je rekao kako za njega ubijeni napadači nikada neće biti teroristi.
Plenković odgovorio Milanoviću: Za razliku od njega ja ne pijem
ODGOVOR
Plenković odgovorio Milanoviću: Za razliku od njega ja ne pijem
SSPLIT - Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije iz Splita.
Kosovski ministar: Među ubijenim Srbima i bivši Vulinov tjelohranitelj
TVRDNJE
Kosovski ministar: Među ubijenim Srbima i bivši Vulinov tjelohranitelj
PRIŠTINA - Kosovoski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla objavio je na Facebooku kako je među ubijenim srpskim napadačima i Bojan Mijailović, bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije (BIA).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE