GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šapić prelazi u SNS

Šapić prelazi u SNS
STRANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 20:50
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Posle gotovo tri godine postojanja patriote iz Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića uskoro će postati naprednjaci budući da će njihova orgaizacija nestati sa političke scene i uliti se u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića.

Spajanje ove dve organizacije koje dele i republičku vlast najavio je večeras Vučić posle sednice Predsedništva naprednjaka.

Vučić je naveo da će već danas biti upućen poziv Šapiću na razgovore o ujedinjenju, koje će, prema Vučićevim očekivanjima, biti realizovano u narednih mesec dana.

– Ne želimo da dobijemo medijski prostor podeljeni u 500 grupa nego odovornim pristipom da ukažemo na snagu jedne opcije a ne na šareniš i bućkuriš. Šrimo fornt slobodarske i nazavisne Srbije i front snaga koje su raspoložene za nastavak temeljih promene i nastvaka prosperiteta. Za to potrebni novi ljudi i energija. Snaga, odgovornost i energija je i dalje ubedljivo najveća u SNS iako sam imao mnoge zamerke – naveo je budući i formalni stranački Šapićev šef. Vučić kaže da ujedinjenje sa Šapićem neće biti samo zarad izbora već u jedinstvenu političku organizaciju.

Osim ove vesti, o kojoj se uveliko šaputalo među onim bliskim vlasti, Vučić je rekao da je Predsedništvo zakazalo sednicu Glavnog odbora na kojoj će, kako je naveo, biti govora o novim kadrovksim rešenjima i na kojoj će biti zakazana i stranačka Skupština, koja se očekuje u oktobru. Do Skupštine, Vučić kaže da će naprednjaci organizovati i unutarstranačke izbore kako bi podmladili stranku i sa novim licima, energijom, timom i planom izašli na izbore na više nivoa u proleće sledeće godine.

Iako su mediji najavljivali da će na ovoj sednici Pedsedništva biti reči o tome ko će iz partije da leti sa funkcije jer nije uspeo da isprati ritam koji diktira Vučić, zvanično niko večeras nije želeo da govori o tome.

Na pitanje televizije N1 da li je na sednici Predsedništva razgovarano o njegovm povlačenju sa čela partije, budući da je više puta to najavljivao, Vučić je odgovorio da se o tom pitanju ne raspravlja na ovom stranačkom organu.

– Danas nisam podneo ostavku jer želim da još malo da doprinesem borbi protiv tajkuna i kriminalaca. Nastaviću to takvom snagom da pokažem Srbiji da ti tajkuni mogu da izgovaraju šta hoće, ali ne i da pjačkaju kao nekad. Jedan od motiva je taj koj me drži da pružim otpor onima koji su našu zemlju unuštili rasturili i opljačkali – odgovorio je Vučić, sve vreme se otvoreno rugajući načinu na koji rade televizije N1 i NovaS.

On je naveo da će dijalog u Briselu biti nastavljen sredinom ili krajem juna, a da će do tada on i premijerka putovati Srbijom u autobusu i razgovarati sa građanima kako bi ih motivisali da se vakcinišu.

Prema njegovim rečima, onima koji najavljuju tužbe za genocid i ratnu odštetu nije do dijaloga, a i ako podnesu te tužbe biće pobeđeni.

Upitan o tome hoće li Krizni štab ukinuti mere na današnjoj sednici i hoće li biti publike na stadionima, on je odgovorio da se nada da će se to desiti od petka. A kada je reč o publici na stadonima, kaže da od „kako je krenula borva za opstanak u Ligi, bolje da ne gledamo ništa“. To ćemo morati da počistimo“, kazao je Vučić.

Tagovi: Aleksandar Šapić, Aleksandar Vučić, Srpski patriotski savez, Srpska napredna stranka
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE