GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevo: Bačena ručna bomba na kuću općinskog načelnika

Sarajevo: Bačena ručna bomba na kuću općinskog načelnika
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Ručna bomba bačena je u ponedjeljak rano ujutro na kuću u kojoj živi načelnik sarajevske općine Stari grad Irfan Čengić a on je ocijenio kako je riječ o ciljanom napadu smišljenom kako bi ga se prisililo da odustane od mjera čiji je svrha spriječiti kriminal i zloporabe

Iz sarajevske su policije naveli kako su očevidom potvrdili da je eksplozivna naprava, najvjerojatnije ručna bomba, oštetila kuću u kojoj živi Čengić s obitelji.

"Ozljeđenih nije bilo", rekla je policijska glasnogovornica Mersiha Novalić.

Uslijed eksplozije popucala su stala na kući. Čengić je incident komentirao na Facebooku objavivši kako je očevidno riječ o zastrašivanju s ciljem da ga se spriječi u nakani vraćanja pokradene općinske imovine.

"Ovo je nastavak prijetnji koje dobivam kao izabrani dužnosnik da prestanem provoditi zakone, odluke, nalaze revizije, inspektora i tužiteljstava kako bi oni mogli nastaviti zloupotrebljavati općinske resurse", napisao je Čengić koji je član vladajućeg SDP BiH.

On je za načelnika Starog grada izabran na izvanrednim izborima 2023. godine raspisanim nakon što je uhićen i pritvoren Ibrahim Hadžibajrić, koji je godinama bio na toj dužnosti kao neovisni kandidat.

Hadžibajrić je u pritvoru od svibnja prošle godine, a pod istragom je zbog sumnje na organizirani kriminal, zloporabu položaja i ovlasti, pranje novca, primanje i davanje dara. Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu tereti ga da je od 2019. do svibnja 2023. godine zajedno s Elmedinom Karišikom organizirao i vodio kriminalnu skupinu a istraga je proširena i na njegova sina te sestru.

Tagovi: čengić, hadžibajrić, sarajevo
PROČITAJ I OVO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
KAKO DO VEĆINE?
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
ZAGREB - Formalnih pregovora oko sastavljanja nove vladajuće većine jučer nije bilo zbog obilježavanja oslobodilačke akcije Bljesak i prvomajskog praznika, ali to naravno ne znači da mobiteli nisu radili.
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE