GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP: Grbin u drugom krugu, Kolar i Ostojić u tijesnoj borbi

SDP: Grbin u drugom krugu, Kolar i Ostojić u tijesnoj borbi
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 22:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prebrojavanje glasova u SDP-u nastavit će se do dugo u noć, razlika između Ranka Ostojića i Slavka Kolara nakon 70 posto obrađenih biračkih mjesta je 200 glasova pa u SDP-u ne žele prejudicirati tko uz Peđu Grbina ide u drugi krug.

On je za sada osvojio 43 posto glasova, Kolar 22 posto, a Ostojić 19 posto glasova.

Natječe se petero kandidata, a za njih se glasalo na 286 izbornih mjesta u šest SDP-ovih područnih jedinica.

Željko Kolar za N1 je rekao da je drugi krug druga utakmica jedan na jedan. "Bit će vrlo interesantno da razmjenimo naše poglede na budućnost SDP-a."

Misli da razlika između njega i Grbina nije prevelika.

"Kolegice i kolege na terenu su izabrale svojeg kandidata i ne treba tu nikakvo posebno objašnjenje, a u drugom krugu će se ponovno miješati karte."

Kolar misli da je članicama i članovima stalo do SDP-a.

"Umjesto sukoba suradnja i SDP će ubrzo pokazati svoju snagu. Peđa Grbin je jedan od najaktivnijih zastupnika, za njega ima mjesta u vrhu stranke i za Mirelu i Ranka i ostale kolegice i kolege", odgovorio je na pitanje ima li mjesta za protukandidate ako pobijedi. "Ne smijemo se dijeliti, ne trebamo se u svemu slagati, ali ključno je da se pridržavamo odluka koje većina donese."

Na pitanje zašto je SDP u tako lošem stanju kaže da su se previše bavili samima sobom i to su im građani poslali jasnu poruku na izborima.

"Da se ne osjećam sposobnim biti premijer ne bih se kandidirao za predsjednika SDP-a", ustvrdio je Kolar.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić javno je podržao Željka Kolara. "Ovo je dobar rezultat, na ovim izborima članovi su pokazali da uz dobru komunikaciju mogu biti prepoznati rad gradonačelnika i župana", komentirao je ulazak Željka Kolara u drugi krug. Uvjeren je da Kolar može pobijediti Andreja Plenkovića na izborima.

Tagovi: Peđa Grbin, Željko Kolar, Ranko Ostojić, SDP, Mišel Jakšić
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE