GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP: Grbin u drugom krugu, Kolar i Ostojić u tijesnoj borbi

SDP: Grbin u drugom krugu, Kolar i Ostojić u tijesnoj borbi
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2020 / 22:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prebrojavanje glasova u SDP-u nastavit će se do dugo u noć, razlika između Ranka Ostojića i Slavka Kolara nakon 70 posto obrađenih biračkih mjesta je 200 glasova pa u SDP-u ne žele prejudicirati tko uz Peđu Grbina ide u drugi krug.

On je za sada osvojio 43 posto glasova, Kolar 22 posto, a Ostojić 19 posto glasova.

Natječe se petero kandidata, a za njih se glasalo na 286 izbornih mjesta u šest SDP-ovih područnih jedinica.

Željko Kolar za N1 je rekao da je drugi krug druga utakmica jedan na jedan. "Bit će vrlo interesantno da razmjenimo naše poglede na budućnost SDP-a."

Misli da razlika između njega i Grbina nije prevelika.

"Kolegice i kolege na terenu su izabrale svojeg kandidata i ne treba tu nikakvo posebno objašnjenje, a u drugom krugu će se ponovno miješati karte."

Kolar misli da je članicama i članovima stalo do SDP-a.

"Umjesto sukoba suradnja i SDP će ubrzo pokazati svoju snagu. Peđa Grbin je jedan od najaktivnijih zastupnika, za njega ima mjesta u vrhu stranke i za Mirelu i Ranka i ostale kolegice i kolege", odgovorio je na pitanje ima li mjesta za protukandidate ako pobijedi. "Ne smijemo se dijeliti, ne trebamo se u svemu slagati, ali ključno je da se pridržavamo odluka koje većina donese."

Na pitanje zašto je SDP u tako lošem stanju kaže da su se previše bavili samima sobom i to su im građani poslali jasnu poruku na izborima.

"Da se ne osjećam sposobnim biti premijer ne bih se kandidirao za predsjednika SDP-a", ustvrdio je Kolar.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić javno je podržao Željka Kolara. "Ovo je dobar rezultat, na ovim izborima članovi su pokazali da uz dobru komunikaciju mogu biti prepoznati rad gradonačelnika i župana", komentirao je ulazak Željka Kolara u drugi krug. Uvjeren je da Kolar može pobijediti Andreja Plenkovića na izborima.

Tagovi: Peđa Grbin, Željko Kolar, Ranko Ostojić, SDP, Mišel Jakšić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE