GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDP zadužio Grbina da počne razgovore sa strankama o izbornoj suradnji

SDP zadužio Grbina da počne razgovore sa strankama o izbornoj suradnji
RAZGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2022 / 17:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavni odbor SDP-a jednoglasno je u subotu zadužio predsjednika stranke Peđu Grbina da započne razgovore sa srodnim političkim strankama ljevice i centra o suradnji na parlamentarnim izborima, dok je Predsjedništvo SDP-a dobilo zadatak formirati tim za pripremu stranke za izbore.

Nećemo slati poruku preko medija kada i s kim ćemo početi razgovore o suradnji za parlamentarne izbore, no, potpuno je jasno da možemo pregovarati sa strankama centra i ljevice, odgovorio je Grbin novinarima, upitan s kime namjerava pregovarati.

No, upitan jesu li među njima i Socijaldemokrati, njihove dojučerašnje stranačke kolege, kazao je da su mu pregovori s 'onom strankom koja za SDP govori da provodi holokaust teško zamislivi. "Ipak, dopustimo da vidimo kuda će i kako će oni sa svojom retorikom", rekao je.

Za novog, v.d. čelnika zagrebačkog SDP-a Branka Kolarića, Grbin kaže da je pred njim veliki posao kojeg će morati raditi u suradnji sa zagrebačkom organizacijom, a prvo je ne redu razgovor s partnerom u Gradskoj skupštini.

Napomenuo je da ih u Zagrebu čekaju proračun za 2023. i prije toga rebalans proračuna za 2022. a tema o kojoj moraju razgovarati s partnerom je i provođenje odluke o gospodarenju otpadom na području Grada.

Smatra, međutim da će ipak morati uzeti malo više vremena za uređenje odnosa s partnerom kako bi ubuduće suradnja bolje funkcionirala.

Čelnik SDP-a poručio je da svi ljudi u gradskoj organizaciji smatraju da se suradnja u nekom obliku mora nastaviti, ali oblik nastavka suradnje ne ovisi samo o SDP-a nego i o partneru i razgovoru s njima.

Grbin je uvjeren da će na kraju doći do odgovarajuće odluke koja će biti na korist građanki i građana Zagreba za koji je rekao da treba napokon dobiti odgovornu, stabilnu vlast koja će biti u stanju donositi i provoditi odluke.

Gradski odbor je potvrdio i stegovne mjere kojima je isključen donedavni predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac te dvogodišnju suspenziju za njegova izvršnog tajnika Davora Terzića umjesto kojega je za izvršnog tajnika SDP-a za središnju Hrvatsku imenovan Marko Krička.

Na Glavnom odboru u Predsjedništvo SDP-a kooptiran je bivši ministar i aktualni saborski zastupnik Branko Grčić, koji dolazi na mjesto upražnjeno odlaskom Domagoja Hajdukovića u Socijaldemokrate.

Tagovi: Peđa Grbin, SDP, Možemo!, Branko Kolarić
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE