GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef odjela za zarazne bolesti u bolnici u Milanu: Situacija je katastrofična

Šef odjela za zarazne bolesti u bolnici u Milanu: Situacija je katastrofična
UŽASNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 07:30
Autor: SEEbiz
MILANO - Oni koji misle da su priče o koronavirusu pretjerivanje, trebali bi posjetiti našu bolnicu, prenosi njemački Spiegel riječi Massima Gallia, šefa jedinice za zarazne bolesti u milanskoj bolnici Luigi Sacco.

Jedinica za zarazne bolesti ove bolnice, kaže on, u potpunosti je raščišćena i bavi se samo zaraženima koronavirusom. Bolničko osoblje radi od dvanaest do četrnaest sati dnevno i svi su potpuno iscrpljeni. Bolnici nedostaje liječnika, pulmologa i internista. Massimo Galli situaciju u svojoj bolnici opisuje kao - katastrofičnu.

Slika medicinskog osoblja u Cremoni, opisuju novinari Spiegela, podsjeća na filmove katastrofe: liječnici nose punu zaštitnu opremu, odijela, naočale, maske, i prozirne plastične štitove preko lica, dok su ispred njih pacijenti priključeni na respiratore. Koordinatorica Carla Maestrini za lokalnu televiziju La7 izjavljuje da su liječnici i sestre na odjelu intenzivne skrbi na rubu snaga. Imamo jako puno pacijenata, rekla je.

- Korona nas je pogodila kao tsunami, kaže Raffaele Bruno, šef odjela za zarazne bolesti bolnice San Matteo, u gradu Pavia, upravnom sjedištu istoimene oblasti u Lombardiji. Šef odjela Bruno kaže da bolničko osoblje radi i po osamnaest sati i to traje već par tjedana. - Uključili smo sve. Svaku sestru i svakog doktora. U ovom trenutku bolnica ima još dovoljno kreveta, ali nitko ne zna što nas očekuje, što je pred nama, kaže liječnik.

- Za dvije ili tri sedmice nećemo se moći nositi sa ovakvim povećanjem broja pacijenata na hitnim prijemima i odjelima intenzivne njege, upozorio je Giulio Gallera, visokorangirani zdravstveni dužnosnik u Lombardiji. U samo par tjedana, kaže on, uspjeli su organizirati 223 dodtana kreveta u odjelima intenzivne njege, a planiraju ih staviti još 150. Broj pacijenata koji trebaju te krevete iz dana u dan je sve veći i veći.

Tagovi: koronavirus, Milano, Luigi Sacco, Giulio Gallera, Lombardija
PROČITAJ I OVO
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
EPILOG
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
ZAGREB - Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda (VKS) odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića za pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike protiv Ivana Turudića, donedavnog suca prizivnog suda koji u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika.
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
PORUKE
Penava: Nema prijepora između mene i Radića
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na N1 televiziji govorio je o vladajućoj većini i resorima Domovinskog pokreta u novoj vladi.
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ŽALBA
Bartulica najavio žalbu na odluku Povjerenstva
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica najavio je u četvrtak da će se žaliti na odluku Povjerenstva za sukob interesa koje ga je kaznilo jer nije prijavio dvije tvrtke, ustvrdivši kako je nadopunio imovinsku karticu na vrijeme te da je ta odluka zakašnjela.
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
PREMIJER
Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka
CETINGRAD - Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge.
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
TRZAVICE
Radić: Neće HDZ određivati tko će biti glavni koordinator u ime Domovinskog pokreta
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić komewntirao je prve trzavice njegove stranke s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE