GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef splitske policije iznenada podnio ostavku: Moj sin je sudjelovao u premlaćivanju

Šef splitske policije iznenada podnio ostavku: Moj sin je sudjelovao u premlaćivanju
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 09:12
Autor: SEEbiz
SPLIT - Splitsko-dalmatinska policija poslala je jutros medijima priopćenje u kojem dosadašnji načelnik te policijske uprave Slobodan Marendić podnosi ostavku.

Marendić u priopćenju navodi da je jedan od njegove trojice sinova u noći s petka na subotu sudjelovao u premlaćivanju muškarca kod splitskog noćnog kluba. Žrtva premlaćivanja se u splitskoj bolnici bori za život.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U ozljeđivanju mladića sudjelovao je i jedan od mojih sinova"
"Poštovani,

ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina", poručio je Marendić.

Marendić je, inače, jednom već podnosio ostavku zbog sina, a ne zna se radi li se o istom sinu ili ne. Naime, 2018. godine sin mu je pijan slupao službeni auto.

Sin načelnika splitsko-dalmatinske policije Slobodana Marendića u 3 sata ujutro 16. listopada 2018. slupao je službeni MUP-ov auto. 19-godišnji Marendić junior službeni je Ford Focus, koji je njegov tata dobio na korištenje, slupao u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Izmjereno mu je 1,70 promila alkohola u krvi. Marendićev sin nije mogao legalno sjesti za volan službenog policijskog auta.

"Sin mi se osjetio sposoban i hrabar, umjesto da je otišao leći kao što sam mislio, uzeo je ključ, otišao po djevojku i to se dogodilo. Udario je u most na Bačvicama. Srećom nikoga nije udario niti ozlijedio, a i sam je prošao bez ozljeda. On me nazvao odmah nakon nesreće i rekao mi što se dogodilo. Na vozilu su razbijena desna suvozačeva vrata i kotač je okrenut. Ima štete, ali ne znamo još kolika je", opisao je tada ovako činjenicu da mu je sin uzeo službeni auto i pijan ga slupao.

Marendić je, inače, i 2014. kažnjen je za tešku povredu službene dužnosti. Kažnjen je baš zbog korištenja službenog automobila u privatne svrhe.

Tagovi: marendić, split, premlaćivanje
PROČITAJ I OVO
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
NERVOZA
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je vidno nervozna nakon što su joj novinari citirali priopćenje EPPO-a.
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE