GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe: Ukrajina dobiva rat prije kraja godine

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe: Ukrajina dobiva rat prije kraja godine
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2022 / 13:52
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Rat u Ukrajini "doživjet će prekretnicu" u kolovozu, a Rusija će biti poražena "prije kraja godine", predviđa šef ukrajinske vojne obavještajne službe, uvjeravajući da će Kijev uspjeti ponovno osvojiti cijeli svoj teritorij.

Pobjeda "neće biti laka", ali "će stići", izjavio je Kirilo Budanov u intervjuu za britanski kanal Sky News, objavljen u petak navečer.

AFP piše da je pritom djelovao smireno te je rekao da je "optimističan" s obzirom na trenutačan razvoj sukoba.

"Prekretnica će se dogoditi u drugoj polovici kolovoza" i "većina vojnih operacija bit će završena do kraja godine", predvidio je Budanov.

Na kraju ovoga rata "vratit ćemo ukrajinsku moć na svim teritorijima koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", kazao je.

Trenutačno u regiji Donbas na istoku Ukrajine bjesne žestoki sukobi. Područje je od 2014. dijelom pod kontrolom proruskih separatista. Moskva je posljednjih tjedana posebno fokusirana na regiju Donbas, no bez znatnog napretka.

Budanov je kazao i da ruska vojska "trpi velike gubitke u ljudstvu i oružju" te da Ukrajina o tomu "sve zna", uključujući i ruske vojne planove.

Na vojnoj razini ukrajinsko ministarstvo obrane ruske je gubitke procijenilo na više od 26.000 ljudi, 199 zrakoplova i gotovo 1200 tenkova od početka invazije 24. veljače, no neovisna statistika nije dostupna.

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe je kazao da je ruski predsjednik Vladimir Putin "u vrlo lošem fizičkom i psihičkom stanju". Tvrdi da je "jako bolestan" te da boluje "od više bolesti, među kojima i od raka".

Po njegovim riječima ukrajinska će pobjeda rezultirati "promjenama u vodstvu Rusije". Budanov također tvrdi da se u Rusiji već sprema državni udar čiji je cilj svrgnuti s vlasti aktualnog predsjednika. “To je nemoguće zaustaviti”, rekao je.

Tagovi: rat u Ukrajini, Kirilo Budanov, Mariupolj, Slavutič, Volodimir Zelenskij, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE