GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šegota od poduzetnika koji se prije tjedan dana ubio dobio novac i kuću

Šegota od poduzetnika koji se prije tjedan dana ubio dobio novac i kuću
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2021 / 15:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uhićeni bivši Bandićev šef Gradskih groblja Patrik Šegota doveden je iz Dubrovnika u Zagreb.

On je uhićen s još četiri osobe, među kojima je i njegova sestra Tamara Šegota, u novoj akciji policije i USKOK-a zbog korupcije u Zagrebu.

Kako doznaje Index, jedan krak akcije se odnosi na brata i sestru Patrika i Tamaru Šegotu, a drugi krak na ostalih troje uhićenih, među kojima su, kako je prvi doznao Index, dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Sve ih povezuje poduzetnik Nenad Bukovec koji je prošli četvrtak počinio samoubojstvo na širem području Sesveta.

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja. Dobivale su, doznajemo, razne poslove - čišćenje, građenje, popravljanje, saniranje nakon potresa Krematorija, Markovog polja, Mirogoja i slično.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on. Za četiri kućice pred Mirogojem javile su se tvrtke koje je, sumnja se, s prijateljima osnovao pokojni poduzetnik, a Šegota se potrudio da baš te firme dobiju kućice.

Kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko Notitije, firme njegove sestre, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća s bazenom na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki. Riječ je, kako smo neslužbeno doznali iz pouzdanih izvora, o iznosu od oko 600 tisuća kuna.

S druge strane, poduzetnik Butkovec je, sumnja se, od poslova koje su njegove firme obavljale u dogovoru s tadašnjim bivšim šefom Gradskih groblja Šegotom uprihodio gotovo tri milijuna kuna. Trebalo se raditi o četiri milijuna, ali Butkovec nije sve uspio naplatiti jer nakon odlaska Šegote službe nisu plaćale račune za koje nije bilo pokrića u dokumentaciji.

Dvije uhićene zaposlenice Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama uhićene su pak zbog sumnji da su za nekoliko tisuća kuna, koje im je dao Bukovec, obavljale upise ili ispise u zemljišne knjige. Dakle, intervenirale su u zemljišne knjige u korist poduzetnika Bukovca u zamjenu za novac.

Peti uhićeni je čovjek koji je, kako je doznao Index, slučajno upao u mjere istražitelja. I od njega su, sumnja se, dvije službenice suda uzele mito za intervencije u knjigama.

Da nije preminuo, Bukovec bi sasvim sigurno bio među uhićenima.

Istražitelji PNUSKOK-a koji su jutros upali u Gradska groblja pretraživali su i ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša koji nije došao na posao. Nagađalo se da je i on uhićen, no, kako doznajemo, to ipak nije slučaj. Istražitelji su vjerojatno pretraživali dokumentaciju koja inkriminira Šegotu.

PNUSKOK je ušao i u prostorije Zagrebparkinga gdje pretresa sadašnji ured uhićenog Patrika Šegote. Nakon što je Šegota došao u Zagreb, počeo je pretres ureda na kojem mora biti prisutan.

Fotografija: Goran Stanzl, Pixsell

Tagovi: Patrik Šegota, Gradska groblja, Nenad Bukovec, Ana-Marija Končić, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE