GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Selak Raspudić: Radije bih bila veleizdajnik nego održala HDZ na vlasti

Selak Raspudić: Radije bih bila veleizdajnik nego održala HDZ na vlasti
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 10:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Marija Selak Raspudić iz Mosta je gostovala u Novom danu televizije N1 kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirala post-izborna preslagivanja.

Selak Raspudić tvrdi da je Most prošao bolje nego na prošlim izborima.

'No nije pitanje našeg uspjeha, nego je pitanje budućnost Hrvatske, a tu smo zabrinuti', rekla je

O suradnji s lijevim strankama kaže da je ovo sada “ispit političke zrelosti za sve”.

- Nikada neće postojati, s obzirom na okupiranost institucija, autoput prema rušenju HDZ-a, to će uvijek biti procijep i bit će potrebni kompromisi. Odgovornost je svakoga od nas da ne padne na tom izboru i da ne sabotira mogućnost dogovora”, dodala je za N1.

- Što se tiče vrijednosti, ja od njih neću odustati, ali ne osjećam politički kompleks. Treba prestati djelovati u strahu, ili ste ozbiljan političar koji je spreman djelovati po cijenu gubitka izbora, ili ste kalkulant kojem je u cilju ostati u oporbi', istaknula je Selak Raspudić.

O ideološkim temama, ponovila je da uvijek postoji mogućnost dogovora.

- Dogovor je težak, ali odgovornost je na nama. Političari se boje i žele se dodvoriti svome imaginarnom biraču. Osobno bih radije bila proglašena veleizdajnikom i propala politički nego i na kakav način doprinijela tome da HDZ ostane na vlasti. Činjenica je da je korupcija temeljni problem Hrvatske i porobljenost institucija, i postoji neki nulti potezi koji su potrebni da bismo došli na poziciju da išta drugo možemo graditi', rekla je.

- Tko je svjestan političke ozbiljnosti, a tko kalkulira pokazat će se u narednih nekoliko tjedna', dodala je.

Dotakla se i manjinske vlade.

- Vrlo brzo će se u praksi pokazati tko je mislio ozbiljno. Smjer Hrvatske će vjerojatno biti takav da će se HDZ dogovoriti s DP-om, no to još nije konačno i stignu se predomisliti. Upravo ću se zato do zadnjeg trenutka suzdržati kritiziranja i ljevice i desnice. Dok god postoji mogućnost, ne želim niti jednom riječju nekoga odgovoriti od toga ili mu dati argument kao ispriku”, istaknula je.

- Onaj tko ode u koaliciju s HDZ-om ne radi ništa drugo nego trguje. Ne postoji interes Hrvatske ili simboličko ministarstvo koja bi doprinijela zemlji i zbog koje se ide u koaliciju s HDZ-om. U koaliciju s njima se ide da bi trgovao javnim poduzećima i da bi na tome profitirao. Ukoliko se to dogodi slijedi nam raspodjela javnog dobra. Nitko nema uvjerenje da će promijeniti HDZ. Onaj tko ide s njima ima samo jedno uvjerenje, a to je da želi ostvariti vlastiti interes”, ponovila je.

Tagovi: Selak Raspudić, MOST, HDZ
PROČITAJ I OVO
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
PREDSJEDNIK
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, izvijestili su iz Ureda predsjednika.
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
PREGOVORI
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
VUKOVAR - Predsjednik DP-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je komentirao pregovore s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE