GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament

Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 11:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.

“Do našeg razilaženja nije došlo zbog liste za Europski parlament, predmet rasprave među nama bile su nesuglasice oko kampanje i onoga što je njoj prethodilo. Nesuglasice nismo uspjeli razrješiti. Liste za europske izbore samo su bile povod za ovo obraćanje i rasvjetljavanje situacija. Bilo mi je ponuđeno da budem na lisit za Europski parlament, kolega Marin Miletić također je izrazio želju da bude na listi za Europski parlament. S obzirom na činjenicu da se kolega Miletića od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu”, rekla je.

“I dalje stavljam integritet i principe ispred bilo koji fotelja i to nije pitanje rečenica koje ću govoriti nego konkretnih postupaka i ja sam odustala od nošenja liste za Europski parlament i izglednog mandata. Nemam problem da imamo različita stajališta po nekim pitanja, smatram da smo se u puno pitanja slagala nego što smo se razilazili. U trenutku kada se jedni od drugih počnemo ograđivati ne vidim način da bude vjerodostojni smatram da ne bi bilo vjerodostojno da okrenem glavu na drugu stranu. Nosim zajedničku listu koja nije konzinstetna, a sve samo da se dokopam mandata i smatram da je poštenije da sam odustala od liste i da ostajem djelovati u Hrvatskom saboru”, dodala je.

Selak Raspudić rekla je ako dođe do sklapanja koalicije s HDZ-om da će ta koalicija biti trgovačka.

“U razgovoru s Ninom Raspudićem zaključili smo da nije vrijeme za bacati sidro i bježati na neke bolje funkcije nego ostati ovdje i boriti se za bolju Hrvatsku, nema prodaje i nema predaje. Nino Raspudić nije trebao biti na listi za EP, unatoč uvjeravanjima čelnih ljudi Most on je to odbio jer nije htio varati birače i oboje smo smatrali da to nije primjereno”, pojasnila je.

Selak Raspudić poželjela je svu sreću Mostu na izborima za Europski parlament i rekla da ovu temu neće razvlačiti i prepucavati putem medija. Dodala je da u ovom trenutku ona i Nino Raspudić nastoje djelovati kao neovisni zastupnici.

Odgovorila je na pitanje je li ju razočaralo to što je Most stao na stranu Marina Miletića: “Nije me razočaralo, Most ima svoja tijela, svoje odluke i svoje prioritete i ima pravo donositi svoje izbore. U takvoj konstelaciji ne bila vjerodostojna da sam bila na toj listi.”

Dodala je da je razilaženje rezultat činjenice da se Marin Miletić ogradio od nje: “Svima je jasno da ne bi bilo vjerodostojno da smo na toj listi. Nisam kritički postupila prema njemu jer mu nisam htjela naškoditi tijekom same kampanje, on ima pravo na takav stav i ograđivanje od mene”, objasnila je.

Kazala je da nije pitanje razilaženja u vrijednosti nego koliko su jedni druge spremni uvažavati te dodala da će se Nino Raspudić sam obratiti medijima po tom pitanju.

Tagovi: selak, raspudić, miletić, most
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE