GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šeparović je prije mjesec dana rekao da Milanović može biti mandatar nakon izbora

Šeparović je prije mjesec dana rekao da Milanović može biti mandatar nakon izbora
NEDOSLJEDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2024 / 18:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je jučer da predsjednik Zoran Milanović ne može biti mandatar za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava. Šeparović je rekao da Milanović to ne može biti čak ni u slučaju da podnese ostavku.

“Svatko je dužan držati se Ustava i zakona. Ustav je iznad svih. Predsjednik je pravodobno upozoren da može sudjelovati u kampanji, ali da mora podnijeti ostavku. Sad je gotovo. On više ne može biti mandatar”, rekao je Šeparović.

Podsjetimo, mjesec dana ranije, 18. ožujka, šef Ustavnog suda je rekao da predsjednik Zoran Milanović, dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke. Novinari su ga tada pitali može li Milanović biti mandatar nakon izbora, podsjeća Index.

“Ako će se ponašati sukladno Ustavu i zakonu, za to nema zapreke. Mogućnosti ne želim prejudicirati. Nadam se i uvjeren sam da do drugih mogućnosti neće trebati ni doći i da će se predsjednik i SDP pridržavati Ustava i upozorenja”, rekao je Šeparović, kako piše Index.

Nešto kasnije novinari su ponovno pitali isto pitanje. “Znači, Milanović može biti mandatar, ali ne smije istupati?” pitao je netko od novinara.

“Milanović ne smije nastupati djelatno u kampanji, promovirati tu stranku, sudjelovati na skupovima, davati intervjue kao kandidat na izborima”, rekao je tada Šeparović.

Može li Grbin sad reći – Milanović je naš kandidat za premijera, pitali su novinari.

“Vi prejudicirate da će Grbin reći – ja ne poštujem odluku Ustavnog suda i ja se toga neću držati. Ja ne vjerujem da će on to reći jer je to protivno vladavini prava. Nakon izbora Milanović može biti mandatar”, rekao je Šeparović 18. ožujka.

Tagovi: šeparović, ustavni sud, milanović, grbin, sdp
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE