GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šest bolnica u Zagrebu obnavlja se istodobno

Šest bolnica u Zagrebu obnavlja se istodobno
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2022 / 09:42
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Od listopada kreće istodobna obnova dvaju zagrebačkih rodilišta te KBC-a Sestre milosrdnice, Rebra, Jordanovca i Dječje bolnice u Klaićevoj, piše u subotu Večernji list.

Dramatični prizori evakuacije trudnica i novorođenčadi iz rodilišta u Petrovoj mnogima je prva asocijacija na jutro 22. ožujka 2020. kada je Zagreb prodrmao prvi potres.

Dvije i pol godine poslije, rodilje i bebe ponovno će se seliti, i to ne samo iz rodilišta u Petrovoj već i iz KB-a Merkur kako bi se konačno počele krpati ozljede i ožiljci koje su zgrade zagrebačkih bolnica zadobile u petrinjskom i zagrebačkom potresu.

Osim u spomenuta dva rodilišta u istočnom dijelu Zagreba, početkom listopada počinje i obnova desetak zgrada s oko pedeset odjela u KBC-u Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, KBC-u Rebro i pripadajućoj mu Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu.

Velik je to zdravstveni i organizacijski izazov za zagrebačke bolnice, slažu se naši sugovornici, a cijelu bi stvar na jesen mogao zakomplicirati novi val pandemije.

Dio sredstava za obnovu bolnica povučen je iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO), no najvećim se dijelom ona financira iz europskog Fonda solidarnosti. Zbog toga obnova većine navedenih bolnica mora početi približno u isto vrijeme kako bi se ispoštovao rok za povlačenje sredstava iz Fonda koji je pomaknut na kraj lipnja 2023.

Pet od šest spomenutih bolnica odjele pod obnovom preselit će u svoje vlastite kapacitete stoga pacijenti ne bi trebali osjetiti zastoje i probleme, a ni liste čekanja ne bi trebale biti duže nego što su sada, uvjeravaju ravnatelji bolnica koje idu u obnovu.

Samo jedna od njih, KB Merkur dio će svojih odjela morati preseliti na drugu adresu, piše novinarka Večernjeg lista Mia Mitrović.

Tagovi: obnova bolnica, KBC Sestre milosrdnice, KBC Zagreb, Jordanovac
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE