GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šestoro djelatnika Siemensa i djelatnica Fonda za zaštitu okoliša u samoizolaciji

Šestoro djelatnika Siemensa i djelatnica Fonda za zaštitu okoliša u samoizolaciji
SAMOIZOLACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 15:53
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Šestero djelatnika tvrtke Siemens Healthcare i djelatnica Fonda za zaštitu okoliša upućeni su u samoizolaciju nakon što je otkriveno da su bili u kontaktu sa osobama zaraženim koronavirusom.

Djelatnica Fonda za zaštitu okoliša poslana je u samoizolaciju nakon što je zagrebačka Epidemiološka služba evidentirala da je bila u kontaktu s osobom kojoj je utvrđen virus, doznaje se u Fondu gdje je provedena dezinfekcija prostora dok su djelatnici koji su bili s njom u kontaktu pušteni kućama do ponedjeljka.

Glasnogovornica Fonda Lidija Tošić potvrdila je Hini da je njihovu djelatnicu Epidemiološka služba Zagreba upozorila da je bila u kontaktu s osobom kojoj je identificiran COVID-19. Radnica je odmah upućena u 14-dnevnu samoizolaciju te će biti podvrgnuta testiranju, kaže glasnogovornica.

Fond je odmah po saznanju kontaktirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo te je, poštujući protokol za takvu situaciju, u cilju zaštite ostalih zaposlenika promptno proveo dezinfekciju uredskih prostora.

Fond će u koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite i Zavodom za javno zdravstvo poduzimati sve potrebne aktivnosti.

Kontakt s frizerom

Po pisanju Jutarnjeg lista, djelatnica Fonda bila je u kontaktu s frizerom kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, a kući je poslano pedesetak zaposlenika koji su bili s njom u kontaktu.

Tvrtka Siemens Healthcare, čijem je djelatniku u srijedu potvrđena zaraza virusom, priopćila je da su u kontaktu s epidemiološkom službom, šestoro djelatnika je u samoizolaciji, a provodi se dezinfekcija svih prostora na lokaciji tvrtke u Heinzelovoj.

Siemens Healthcare podsjeća da je njihov djelatnik nakon službenog sastanka u Austriji obaviješten da je kod jedne osobe koja je prisustvovala sastanku potvrđena zaraza virusom COVID-19.

Djelatnik je odmah po zaprimljenoj obavijesti kontaktirao epidemiološku službu i otišao u samoizolaciju uz aktivni zdravstveni nadzor, a nakon što mu je jučer potvrđen blaži oblik zaraze smješten je u zdravstvenu ustanovu.

"S obzirom na prirodu posla, možemo na ograničeno vrijeme organizirati rad od kuće, te smo se tako i organizirali", kažu u Siemens Healthcareu.

Tagovi: Siemens Healthcare, Fond za zaštitu okoliša, koronavirus
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE