GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Silovita promjena vremena na pomolu

Silovita promjena vremena na pomolu
VRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jače pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na srednjem i sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru, a zatim i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Ponegdje je moguće grmljavinsko nevrijeme te obilna oborina, osobito prema večeri i noći na utorak.

Zapuhat će umjeren većinom sjeverni vjetar, a na Jadranu će jugo i jugozapadnjak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Nakon tople noći u mnogim predjelima, najviša dnevna temperatura na zapadu od 21 do 25, a u Slavoniji i Dalmaciji između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva. Prema večeri posvuda daljnji pad temperature zraka.

Meteorolozi HRT-a upozoravaju da je na kopnu u ponedjeljak i noći na utorak potreban poseban oprez.

Ističu da će na Jadranu mjestimice biti nevera s kojima će lokalno biti obilne kiše, većeg broj munja, olujnog vjetra, a nije isključena ni pojava tuče i pijavica. Utorak donosi postupno smirivanje vremena pa će u nastavku tjedna, koji će biti svježiji, ali s temperaturom primjerenijom početku rujna, biti dosta suhog i sunčanog vremena.

Prolazno će biti jakog, uz nevrijeme možda i olujnog vjetra, pa je DHMZ izdao i mnoga upozorenja.

Naime, preko naših će se krajeva u sklopu sniženog tlaka zraka premještati frontalni poremećaj s kojim će početi pritjecati hladan zrak, zbog čega će atmosfera biti vrlo nestabilna.

Na istoku Hrvatske sutra prijepodne još dosta suhog vremena, a bit će i sunčanih razdoblja.

U drugom dijelu dana, posebice prema večeri, jače će se naoblačiti i povremeno će biti jake kiše i grmljavine. Navečer će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Mjestimice može pasti i više od 50 litara po četvornome metru pa su moguće i bujične poplave.

Temperatura u padu, no ne tako izraženo kao u središnjoj Hravtskoj, gdje će vrijednosti biti i 10-ak stupnjeva niže od današnjih. Uz jake pljuskove, lokalno i nevrijeme, bit će obilne kiše.

Na sjevernom će Jadranu, osobito na otvorenome moru, puhati sjeverozapadnjak, a uz zapadnu obalu Istre jugozapadnjak, pa i jugo. Temperatura zraka u osjetnom padu u gorju, a manje toplo bit će i na moru.

U Dalmaciji će također uz povremenu kišu te mjestimične nevere pasti lokalno obilna kiša, a upozoriti treba i na mogućnost tuče i pijavica te naglo okretanje juga na jak i vrlo jak sjeverozapadni vjetar.

Na krajnjem će jugu prijepodne kiše biti rijetko, a zatim će prema večeri biti sve češća te će također postojati mogućnost za mjestimične nevere.

Slabo i umjereno jugo i južni vjetar prema večeri će okrenuti na vrlo jak sjeverozapadnjak, s kojim će se i valovitost mora naglo povećati. Zadržat će se vruće.

U srijedu i četvrtak barem djelomice sunčano, no uz promjenljivu naoblaku moguć je poneki pljusak, prije svega u gorju.

Temperatura primjerena početku rujna pa treba računati na svježe noći.

Tagovi: promjena vremena, nevrijeme, kiša, olujni vjetar, Državni hidrometeorološki zavod
PROČITAJ I OVO
Mali znak američke dobre volje prema Kubi
POTEZI
Mali znak američke dobre volje prema Kubi
HAVANA - Washington ublažava sankcije za kubanski privatni sektor: po prvi put kubanski poduzetnici mogu otvoriti bankovne račune u SAD-u i koristiti američke online usluge. Reakcije u SAD-u i na Kubi su raznolike.
Plenković: Imamo omjer gdje 19 naših sugrađana radi, a jedan ne radi
PREMIJER
Plenković: Imamo omjer gdje 19 naših sugrađana radi, a jedan ne radi
POŽEGA - "Komparativna praksa pokazuje da, kada se dosegne 80 posto razvitka EU-a što nam je cilj do kraja mandata, pada iseljavanje."
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
DONACIJE
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
WASHINGTON - Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 milijuna dolara donacija.
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE