GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šimunić na rubu suza: Ovo radim za moje nećake, za moju zemlju

Šimunić na rubu suza: Ovo radim za moje nećake, za moju zemlju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nezavisni vijećnik u Oroslavju Viktor Šimunić snimio je razgovor s članom predsjedništva HDZ-a Žarkom Tušekom i gradonačelnikom Emilom Gredičakom, a na snimci se čuje kako mu Tušek nudi što god želi u zamjenu za podršku na lokalnim izborima.

Šimunić je gostovao na N1 televiziji.

"Prvo da kažem svima, ovo je napravljeno u interesu javnosti i Zagorja. Bio sam pozvan, sve ovo što sam radio, istraživanja, propusnica, bio sam pozvan na sastanak s više stranaka. Ovo je inicirao gradonačelnik Oroslavja. Ja sam poslao poruku hoće li se sastanak održati, da mogu reći drugim strankama. Druge stranke su mi nudile da uđem u stranku, budem kandidat.

Ovaj nije bio takav.

Nisam snimao druge razgovore. U tom trenu sam smatrao da je ovo najpametnije, čuo sam svakakve priče o Tušeku. To po meni nije bila klopka, nisam znao što će se tu dogoditi", rekao je Šimunić.

Kaže da se dan prije sastanka odlučio ograditi.

"Ja sam se dan prije odlučio osigurati, napisati medijima mail da će se sastanak održati. Ja nisam znao koja će biti tema, ali ja sam spreman prihvatiti nešto u svrhu javnog interesa, prokazivanja, da se vidi kako funkcionira moj lokalni HDZ", rekao je Šimunić.

"Sve mi je problematično, bio mi je šok. Gdje je normalno čovjeku iz komunikacija ponuditi da bude ravnatelj Parka prirode Medvednica?", rekao je Šimunić i dodao da se ne smatra kompetentnim za to.

"To je bilo jako teško. Kontaktirao sam prijatelja u Irskoj, pitao sam ga misli li da se tamo ravnateljske pozicije dobivaju preko političke veze. Pitao me jesam li lud. Pa nama i je ovako zbog ovoga", rekao je Šimunić.

"Nisam se javljao nikome osim medijima", rekao je Šimunić. Zvao ga je gradonačelnik, kaže.

"Nisam mu se javio", kaže.

"Došli su me fotografirati za 24sata, došao je i on, to je bilo kratko, mislio je da sam s novinarom pa nije išao direktnim pitanjem", kaže.

"Važno je da su oni dali izjave da sam lažljivac, da su oni pošteni ljudi. Ne znam kako su to mogli izjaviti, a znaju da su to napravili. Možda je to njima normalno. To je kod nas postalo normalno, ali to nije normalno. Nije normalno nuditi takve funkcije zbog moći. Nije normalno nuditi Zagorje bez korupcije uz ovakve razgovore. Već godinu dana intenzivno analiziram lokalnu samoupravu, napravio sam neke stvari koje ministarstvo nije, imam neke stvari koje oni nemaju. Mediji me zovu lovcem na uhljebe. I da ja pristanem da budem ravnatelj, popljuvao bih sve što radim", rekao je Šimunić.

Kaže da se nada da njegov posao u privatnoj firmi nije ugrožen.

"Ja se nadam da nije", rekao je.

"Ovo radim za moje nećake. Za moju zemlju. Ovo radim da ljudi shvate, imamo prekrasnu zemlju", kaže Šimunić koji je na momente, kako se činilo, bio na rubu suza.

"Da mi živimo u normalnoj zemlji bez korupcije, mislim da bi me premijer nazvao i rekao hvala. Da je cilj da imamo pravedno društvo. Hoće li biti ostavki, neću spekulirati, ne znam. Ja kad sam legao u krevet, ja sam mirno spavao", kaže Šimunić.

"Ono što sam siguran je da nakon izbora nastavljam, prihvatim li kakvu kandidaturu ili ne. U ono što sam siguran je da ću raditi novo istraživanje o lokalnoj samoupravi. To sam siguran. Ovim putem pozivam sve općine i gradove da mi odgovaraju na mailove. Cilj nije ići nazad nego napraviti Hrvatsku pravednijom državom", kazao je Šimunić.

"Cilj je da mi budemo nova Irska, mi imamo toliko više potencijala. A ne iskorištavamo ništa", kaže Šimunić.

Tagovi: Viktor Šimunić, Žarko Tušek, Emil Gredičak, Oroslavje, Krapinsko-zagorska županija, Želljko Kolar
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE