GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Singapur gotovo bez koronavirusa

Singapur gotovo bez koronavirusa
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2020 / 08:20
Autor: SEEbiz / H
SINGAPUR - Nekoć je imao najvišu stopu oboljelih od covida-19 u jugoistočnoj Aziji, no nakon što je u utorak prijavio 14 dana bez novih lokalnih slučajeva, rekavši da je ugasio posljednje žarište zaraze u radničkom domu, Singapur je iskorijenio virus.

Krcati domovi u kojima žive mladi, slabo plaćeni radnici, uglavnom iz Bangladeša, Indije i Kine, ranije ove godine bili su epicentar širenja virusa o ovom gradu-državi.

I dok Singapur nije prijavio nijedan slučaj dva tjedna, mali broj zaraženih slučajeva slijevao se izvana, no oni su odmah izolirani, rekle su vlasti.

Singapur je bio jedna od prvih država koje su zabilježile slučajeve covida-19 izvan Kine, gdje se virus najprije pojavio, 23. siječnja. Zabilježeno je više od 58.000 slučajeva, no gotovo svi zaraženi su se oporavili, a stopa smrtnosti najniža je na svijetu sa samo 28 umrlih.

Većina slučajeva zaraženih u Singapuru pojavila se u radničkim smještajima. Vlasti su tamo nametnule stroge karantene, zbog čega su ih kritizirale udruge za ljudska prava. No i dalje je bilo potrebno dosta mjeseci kako bi se obuzdala žarišta čak i kad je broj zaraženih u široj zajednici bio nizak.

U utorak je Singapur prvi put ustvrdio da nema novih žarišta zaraze diljem zemlje od početka pandemije.

Kad su u travnju bile u porastu dnevne zaraze, država-grad imala je najviše slučajeva zaraze u jugoistočnoj Aziji. Slučajevi u Indoneziji i Filipinima otad su zasjenili brojke koje je bilježio Singapur.

Singapur je morao uvesti karantenu na dva mjeseca kako bi zaustavio širenje bolesti u travnju. Iako se život vratio u relativnu normalu otad, ostalo je obavezno nošenje maski i stroga pravila o socijalnoj distanci, dok granice zemlje ostaju uglavnom zatvorene.

Tagovi: Singapur, koronavirus, koronavirus u Singapuru
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE