GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siniša Vuco će volontirati na čelu Splita

Siniša Vuco će volontirati na čelu Splita
HSS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2021 / 16:58
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Kandidat HSS-a za gradonačelnika Splita Siniša Vuco predstavio je u subotu svoj program i otkrio kako će biti volonter pozvavši i ostale kandidate da volontiraju ili se izjasne dolaze li na to mjesto zbog velike plaće.

Obrazlažući svoje četiri točke programa, kazao je da će - ako postane gradonačelnik - uhljebe staviti na minimalac, uz to će ukinuti prirez, ali i komunalnu naknadu za proizvodne djelatnosti. Obećao je da će pomagati sve one koji su pogođeni koronakrizom, dok će uzeti od onih koji puno zarađuju i to dati onima koji nemaju.

"Komunalnu naknadu ću smanjiti na minimum, odnosno na kunu za sve poduzetnike koji rade u proizvodnim djelatnostima i na taj način ćemo pomoći one koji stvaraju novu vrijednost. Onima koji imaju enormne zarade ćemo komunalne naknade povećati za 300 posto, a to su banke, kladionice, osiguravajuća društva, trgovački centri, odvjetnici. Građevinske dozvole za proizvodne djelatnosti će biti 0 kuna", najavio je Vuco.

Kao drugu točku je najavio pomoć splitskim ugostiteljima, turističkim djelatnicima, agencijama i svima koji trpe štete od pandemije. Ugostiteljima bi tako dok traje epidemija dao terase besplatno ili po kunu. Smanjenje gradske uprave i broja zaposlenika treća je točka Vucinog programa jer on drži da Split ne može više hraniti stotine uhljeba koji su se "namnožili posljednjih 30 godina". Rekao je da jedino gradski službenici nisu osjetili koronakrizu, točnije da su je, kaže, osjetili na bolje.

"Vuco nije labav, pogledajte ostale kandidate. Niti smrde, niti mirišu. Ja Splitu trebam, kao što je Americi trebao Trump. On je preporodio Ameriku. Split nije beton. Pustite zapadne, istočne i druge obale, dajte ljudima da zarade plaću. Trideset godina su me varali na estradi. A što je naša politika nego veća estrada od estrade. Trebam prepoznati one koji neće ukrasti, koji je kvalitetniji, koji neće varati", kazao je Vuco.

Govoreći o prirezu, kao četvrtoj točki, podsjetio je da Split ima stopu od 15 posto, te da se radi o najvišoj u državi. Drži kako je to sramota s obzirom na to kakva je situacija u gradu, te ukazao da su neki podigli prirez, a sada ga licemjerno obećavaju smanjiti. On će ga ukinuti.

Na brojna novinarska pitanja još je rekao da on i Željko Kerum imaju više različitih nego sličnih stvari, da mu smeta usporedba s njim, kao i da jedino njega zna od kandidata. Uvjeren je da će - ako uđe u drugi krug - odnijeti pobjedu, a svojim je sugrađanima obećao da će im za Sv. Duju na stadion u Poljudu dovesti Guns N' Roses, AC/DC i Metallicu.

Na predstavljanju je bio predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tagovi: Siniša Vuco, Hrvatska seljačka stranka, Krešo Beljak
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE