GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škole u Georgiji daju 1.000 dolara cijepljenim zaposlenicima

Škole u Georgiji daju 1.000 dolara cijepljenim zaposlenicima
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 22:54
Autor: SEEbiz / H
MIAMI - Škole u američkoj saveznoj državi Georgiji isplaćivat će bonus u iznosu od 1000 dolara svojim zaposlenicima koji se budu cijepili protiv covida-19 ne bi li ih potaknuli na cijepljenje, dok se u zemlji širi delta inačica koronavirusa.

Ovom inicijativom žele se spriječiti "brojni prekidi nastave u javnim školama u zadnje dvije godine zbog pandemije", navodi se u priopćenju prosvjetnih čelnika okruga Henryja, blizu Atlante, na jugoistoku Sjedinjenih Država.

"Naši učenici i njihove obitelji očekuju i zaslužuju kontinuitet i stabilnost u stjecanju znanja, a rad škola i briga za zdravlje naših zaposlenika presudni su za postizanje tog cilja", ističe se u priopćenju.

Svatko od 6000 zaposlenika u našim školama koji se budu cijepili jednim od triju cjepiva odobrenih u zemlji (Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson) moći će dobiti taj iznos do kraja rujna.

Sredstva će se namaknuti iz saveznog programa za suzbijanje epidemije koronavirusa u osnovnim i u srednjim školama, rekli su čelnici.

U SAD-u zadnjih tjedana naglo raste broj zaraženih koronavirusom, čemu pridonosi brzo širenje veoma zarazne delta inačice.

Velike su razlike u procijepljenosti protiv covida između sjevera i juga, gdje cijepljenje sporije napreduje.

U okrugu Henryju broj zaraženih je u zadnjih sedam dana skočio za 40 posto, pokazuju podatci Centara za prevenciju i za suzbijanje bolesti, glavne agencije za javno zdravstvo u SAD-u.

Tagovi: nagrada za cijepljenje, Georgija, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE