GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škorić: Nitko me nije ucijenio, odustao sam od kandidature kako bi spriječio podjele

Škorić: Nitko me nije ucijenio, odustao sam od kandidature kako bi spriječio podjele
TENZIJE U HDZ-u
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 11:23
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB- Prvo se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a, pa se njegovo ime našlo na potpisnim listama u taboru Mire Kovača i ekipe, pa se oglasio na Facebooku da podržava Plenkovića, da bi na kraju odustao od vlastite kandidature.

Sve je to u 48 sati uspio odraditi šef splitskog HDZ-a Petar Škorić, koji je danas konačno novinarima pokušao objasniti što se to dogodilo

Škorić je novinarima u Saboru kazao da nikakvog prevrata nema.

- Poznato vam je da sam se ja od početka zalagao protiv unutarstranačkih blokova, da sam se zalagao za načelo jedan član-jedan glas jer smatram da za budućnost HDZ-a nije dobro da iz ovog unutarstrnačkog procesa HDZ izađe podijeljen. Također, jasno sam komunicirao teme do kojih mi je stalo, ukazivao na potrebu približavanja stranačkih politika onom dijelu biračkog tijela koje se odmaklo od naše stranke jer bez njihovog povjerenja mi ne možemo računati na pobjedu na sljedećim izborima', kazao je Škorić.

Upitan što se onda dogodilo i zašto je u roku od 24 sata promijenio nekoliko odluka, Škorić je dao naslutiti da je od kandidature odustao zbog reakcija koje su pristigle zbog njegove podrške Plenkoviću.

- Kandidirao sam se kao pojedinac izvan tih blokova, razgovarao sam sa svima, a kad vas se počne svrstavat uz ovaj tabor ili onaj tabor i kad se od vas traži da se morate opredijeliti, onda dolazite u poziciju da dijelite vlastito biračko tijelo. Procijenio sam nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti da je najbolje za HDZ i za Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a. Kroz unutarstranački dijalog i sučeljavanje ideja sugerirao sam da i vjerujem da će buduće vodstvo stranke prepoznati i redefinirati stranački smjer i vratiti se onom biračkom tijelu od kojeg se odmaklo', kaže Škorić.

Poručio je da je sam donio odluku o poršci Plenkoviću i odustajanju od kandidature i da nije bilo ucjena.

- Ne želim biti taoc svojoj stranci i opterećivati stranku i dijeliti ljude. S kolegama razgovaram, odluku o ulasku u kandidaturu donio sam zbog želje članstva da se neke stvari mijenjaju, a isto tako smjer blokovskih podjela, komuniciranja nije dobar i donio sam odluku o odustajanju kao poruku svima i poticaj na smirivanje stranačkih tenzija jer je HDZ iznad nas', kaže Škorić.

Međutim povratak biračkom tijelu od kojeg se stranka odmakla je nešto što zagovaraju Miro Kovač i ekipa. Kako to da se onda odlučio na podršku Plenkoviću?

- Plenković je uspješno vodio Vladu i nijanse i zadovoljenje unutarnjih odnosa treba mjenjati i vjerujem da će svi iščitati da se stranka vrati svjetonazorskom smjeru od kojeg se odmakla', kazao je Petar Škorić.

Tagovi: Petar Škorić, Andrej Plenković, Miro Kovač, HDZ
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE