GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro i partneri žele poljoprivredu, kulturu i policiju

Škoro i partneri žele poljoprivredu, kulturu i policiju
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 09:19
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Dok Miroslav Škoro tvrdi da su velike stranke počele vrbovati ljude s izbornih lista Domovinskog pokreta, njegovi manjinski partneri – Suverenisti i Blok za Hrvatsku – ne skrivaju ambicije za slučaj da dođu u priliku sudjelovati u formiranju Vlade, piše u srijedu Večernji list.

Dakako, u tom slučaju Škoru vide kao premijera, a predsjednika Bloka za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića trebalo bi zapasti novo-staro radno mjesto ministra kulture, navodi dnevnik.

No, Hasanbegović kaže da se prvo mora "postaviti temeljni uvjet, a to je izborni rezultat”.

"Plenkovićev HDZ nam ne odgovara i spremni smo na razgovore samo ako cijela stranka doživi katarzu", kaže čelnik Suverenista Hrvoje Zekanović, kojeg se u krugu Domovinskog pokreta spominje kao kandidata za čelno mjesto Ministarstva unutarnjih poslova.

Isti Večernjakov izvor tvrdi da bi resor poljoprivrede mogla voditi Škorina sestra Vesna Vučemilović.

"Ona bi, zbog svoje dugogodišnje menadžerske karijere, bila i odlična ministrica gospodarstva, tako da ćemo još vidjeti. Sve ovisi o tome kako će se dijeliti resori, nismo još sigurni što bismo preuzeli, ali svakako želimo da broj ministarstava bude manji nego dosad", kazali su neslužbeno u Domovinskom pokretu.

"Sve su to više nekako osobne preferencije kandidata s liste, a manje konkretni dogovori među partnerima. Tek kad vidimo broj mandata koje možemo dobiti i možemo li s HDZ-om oformiti vlast, znat ćemo koliko uopće čelnih pozicija u ministarstvu možemo tražiti" govore u Domovinskom pokretu, koji “velike stranke”, kaže tako barem Miroslav Škoro, već sada vrbuju.

Jesu li spremni prepustiti spomenuta ministarstva Škori i partnerima, Večernji list je pitao i HDZ, iz kojeg su rekli da ne bi željeli ništa komentirati.

Tagovi: Miroslav Škoro, Domovinski pokret, Vesna Vučemilović
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE