GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro: Moj cilj nije srušiti Plenkovića

Škoro: Moj cilj nije srušiti Plenkovića
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 13:36
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bio je gost Točke na tjedan na N1 televiziji gdje je komentirao protekle lokalne izbore na kojima je u drugom krugu utrke za gradonačelnika Zagreba izgubio od Tomislava Tomaševića. Odgovorio je i na pitanje je li mu žao što se iz pjevačkih voda i poduzetničkog svijeta okrenuo politici.

- Htio sam biti i strojovođa i liječnik svojevremeno… Ne gledam ja to tako. Odlučio sam ići u politiku, ušao sam u to svojom voljom. U toj političkoj utakmici sam se natjecao za predsjednika države i da, naravno da sam imao volju to napraviti, ali s oko 24 posto, to nije bilo dovoljno za drugi krug. Nakon toga smo krenuli u parlamentarnu borbu, osvojili smo 16 mandata. Svi smo mi htjeli biti pobjednici u tim izborima.

Međutim, politička scena je takva kakva je, 16 mandata nakon nekoliko mjeseci postojanja stranke je dobar rezultat. Kad je u pitanju dio oko lokalnih izbora, bilo je važno u prvom krugu izboriti se za drugi, mislim da nitko ne bi mogao pobijediti uz topničku pripremu koju je Tomašević imao i podršku koju uživa - rekao je Škoro i dodao:

“Žao mi je moje obitelji, mislim da obitelj niti jednog političara nije bila izložena kao moja”.

Ne smatra se neuspješnim u politici, smatra da je rezultat s parlamentarnih izbora dobar te ističe da nema razloga za odustajanje.

- I na ovim izborima sam pobijedio sve druge stranke, posebice stranke s mog političkog spektra i osvojio sam u drugom krugu 106.300 glasova. Lakše je biti omiljeni pjevač, uz tebe se veže veselje, izlazak, dok je političar sasvim druga vrsta posla i tu javnost koju sam imao dotad može biti velika prednost, ali može biti i nedostatak. Rekao bih da sam imao prednost kad sam kretao, ali sam taj dio karijere i posla apsolutno ugrozio bavljenjem politikom. Percepcija u javnosti je da je politika nešto kontaminirano - istaknuo je.

Škoro navodi da je na proteklim lokalnim izborima pobijedio konkurente sa svog političkog spektra.

- U drugoj utakmici, Angela Merkel, vi, ja, zajedno s Ronaldom i Messijem nismo imali šanse s Tomaševićem s obzirom na količinu novca i podrške koju je u tom trenutku imao. Uopće se ne ljutim i ne zavidim mu niti jednog trenutka - poručio je.

Komentirao je što je fokus Domovinskog pokreta u sljedeće tri godine.

- Kad mi govorimo o tome da je netko ukrao dva milijuna kuna, onda to ne zanima nikoga i to ne prenosi nitko. Ali jesmo li počeli govoriti o ‘Za dom spremni’, e to će onda svi prenositi. Mi to ne govorimo tako, mi se bavimo vrlo ozbiljnim temama. Mene jako zanima ovaj novi zakon o autorskim pravima jer je zakon koji konačno može staviti stvari na svoje mjesto. To je vrlo bitan zakon koji se tiče mnogih ljudi, ali mnogi ljudi to ne razumiju. Novi zakon bi trebao riješiti pitanje izvođača, pratećih izvođača. Tu sam ja jako lijevo i vrlo sam socijalno osjetljiv, želim tim ljudima osigurati naknadu i borim se protiv onih s kojima sam do jučer sjedio - izjavio je Škoro.

Novi partneri Ivan Penava i Željko Sabo žele ukinuti segregirane škole i vrtiće u Vukovaru te spojiti hrvatske i srpske škole.

- Živio sam u Americi dugi niz godina, u Mađarskoj, putovao sam po svijetu… Kakva je razlika u matematici srpskoj i hrvatskoj? Je li Argentina na srpskom na sjevernoj hemisferi, a na hrvatskom na južnoj? Ne kužim. Taj dio je napravljen maliciozno i tendenciozno da bi se djeca od samog početka dijelila. Mogu razumjeti da idemo toliko daleko da te standarde dižemo na razinu koja je veća od onoga da imaš obrazovni program pa subotom kako hoćeš. Kakve to veze ima s vrtićima - rekao je Škoro i dodao kako podržava ovu ideju.

- U Vukovaru, koji je bio simbol obrane, postojali su prioriteti. Rekonstrukcijom Vodotornja i određenim potezima koje je Penava dobro proveo u zadnjem mandatu, jer ne bi dobio ovaj da nije, i on smatra da grad mora ići dalje. Podržavam ga 100 posto - dodao je.

Škoro je komentirao i potez Silvana Hrelje koji je u petak tijekom glasovanja o rebalansu proračuna dao podršku vladajućoj većini.

- Nisam ništa drugo ni očekivao od njega. Jesu li birači koji su dali povjerenje Hrelji dali njemu povjerenje da on da glas Plenkoviću i HDZ-u? Uvjeren sam da nisu. Mislim da Hrelja ide kontra interesa svojih birača i da će biti kažnjen na sljedećim izborima - rekao je gostujući na N1.

Komentirajući odnos Domovinskog pokreta prema Andreju Plenkoviću i HDZ-u, Škoro je naveo da će taj odnos ostati isti.

- Čini mi se da Plenković daleko više inklinira ljevici i mislim da će daleko lakše naći suradnika danas-sutra u recimo, platformi Možemo!, nego što bi tražio i našao na svom političkom spektru - smatra Škoro.

- Moj cilj nije srušiti Plenkovića, nego da na tom dijelu političkog spektra pokažemo ljudima da mi jesmo demokršćani, konzervativci, ali da želimo, možemo i hoćemo drugačije - dodao je.

Što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda, Škoro je rekao da Domovinski pokret neće podržati Zlatu Đurđević jer nema iskustva u sudstvu i jer su im neprihvatljivi njezini stavovi u slučaju Perković i Mustač i oko Thompsonovih pjesama.

Škoro je komentirao i prve poteze novog zagrebačkog gradonačelnika Tomaševića i imenovanja u Holdingu.

- Čudi me da se netko tko zna toliko o gradu iznenadio tolikim dugom Holdinga. Svi smo govorili da je dužan, a on se time jako iznenadio i našao razlog da postupi identično kao što se postupalo dosad. Mogao je staviti vršitelja dužnosti dok se ne provede ono na što se zaklinjao. Zaklinjao se na bicikl, javne natječaje i javnu nabavu. Gdje mu je bicikl? Zašto je to napravio? To je licemjerno i smiješno - zaključio je Škoro.

Tagovi: Miroslav Škoro, Andrej Plenković, Domovinski pokret, Tomislav Tomašević, Ivan Penava, Željko Sabo
PROČITAJ I OVO
Studija: U svijetu po prvi put više autokracija nego demokracija
GLOBALNE PROMJENE
Studija: U svijetu po prvi put više autokracija nego demokracija
BERLIN - Od 2006. Zaklada Bertelsmann svake dvije godine procjenjuje oko 140 zemalja na temelju toga razvijaju li se prema demokraciji ili autokraciji. Trenutna studija pokazuje: autokracije su sada u većini.
U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina
ZAPLJENA
U Luci Koper zaplijenjeno 260 kilograma kokaina
KOPER - Prije nekoliko dana u luci Koper zaplijenjeno je 260 kilograma kokaina, koji na crnom tržištu vrijedi desetak milijuna eura, objavila je Televizija Slovenija.
Tko je Miroslav Šeparović?
SKICA ZA PORTRET
Tko je Miroslav Šeparović?
ZAGREB - Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rođen je u Blatu na Korčuli i sudac je tridesetak godina.
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE