GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škoro potvrdio da ga policija istražuje zbog dvije afere

Škoro potvrdio da ga policija istražuje zbog dvije afere
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2020 / 19:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro danas je u Oporbenom zarezu na Hrvatskom radiju rekao da ga u barem dva projekta koja je radio istražuju policija i DORH.

Škoro je, govoreći o lokalnim izborima i izgradnji stranačke infrastrukture, rekao da su pod lupom te ustvrdio: “Tko god se nama približi, ili izgubi posao, ili izgubi supruga ili bračni drug posao.”

Iako u svojem medijskom istupu nije precizirao o kojim se slučajevima radi, može se zaključiti kako se vjerojatno radi o dvije afere koje je razotkrio upravo Telegram.

Naime, kako smo ekskluzivno doznali prije malo više od dva tjedna, istražitelji USKOK-a zainteresirali su se oko detalja ugovora za nadogradnju sustava e-fondovi koje je bivša šefica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (MRRFEU) Gabrijela Žalac potpisala s tvrtkom Omega software, u kojoj je tada 5 posto udjela imao i pjevač i čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Telegram je prošle godine u kolovozu upozorio javnost kako je ministarstvo Gabrijele Žalac s Omegom software potpisalo dva identična ugovora za identične poslove. Tako je ista stvar 2018. plaćena 6,672.000 kuna, a godinu kasnije 14,146.000 kuna. Kako je cijena posla u godinu dana narasla 111 posto, sada očito zanima i istražitelje.

Još u svibnju ove godine doznalo se da USKOK provodi izvide u još jednoj mogućoj aferi oko Miroslava Škore koju je razotkrio Telegram. Naime, istražitelje zanima moguće sporna zamjena zemljišta, ona između Grada Zagreba i sada pokojne Marice Božić, majke Branka Žibrata, kuma i poslovnog partnera Miroslava Škore.

Obitelj Žibrat upravo je zbog te zamjene 2006. dobila zemljište površine 1251 četvorni metar, tik do bolnice Merkur u Zajčevoj ulici, čija je suvlasnica u međuvremenu postala Škorina supruga Kim Ann Škoro. Na spomenutom zemljištu, na koje su se Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat uknjižile 19. srpnja prošle godine, nalazi se privatno parkiralište, a sat vremena parkiranja naplaćuje se 15 kuna.

Tagovi: Miroslav Škoro, Domovinski pokret, Kim Ann Škoro
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE