GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Škugor je novac želio prebaciti u Švicarsku

Škugor je novac želio prebaciti u Švicarsku
KRIMINAL U INI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2022 / 20:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na račun šibenskog umirovljenika Dane Škugora, oca Inina direktora Damira Škugora, u proteklih godinu dana slilo se ukupno oko 480 milijuna kuna, prema optužbi USKOK-a, ilegalno stečene dobiti od kupoprodaje prirodnog plina koju je, na štetu Ine, osmislio i omogućio upravo Damir Škugor.

Od tih sredstava Dane Škugor potrošio je 150.000 eura za kupnju kuće na području Šibenika, a preostali basnoslovni iznos, koji su istražitelji sada blokirali, ostao je na računu.

Svi se pitaju zašto su stotine milijuna kuna ostavili na privatnom računu umirovljenika te što su njime namjeravali napraviti. Rezultati istrage djelomično daju odgovor na ta pitanja. Istražitelji su, naime, prikupili informacije na temelju kojih izvode...

Marija Ratkić, doznao je neslužbeno RTL, u bitnom je priznala krivnju. Ona se, navodi taj medij, jedina od uhićenih nije okoristila u aferi koja je, ako je suditi po iznosu za koji je oštećena Ina, najveća u povijesti neovisne Hrvatske.

USKOK je uvjeren da je Damir Škugor pripremao prijenos novca s očeva računa, doznaje Jutarnji list. Upravo je stoga požurena akcija uhićenja, kako novac ne bi "otputovao" iz Hrvatske.

Način izvlačenja novca doista je bio sofisticiran, no polaganje novaca na račune rodbine, među kojima ima i umirovljenika, doveo je do najvećeg uspjeha Porezne uprave. I blokade 813 milijuna kuna, piše Večernji list.

Fotografija: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: kriminal u Ini, Davor Filipović, Josip Šurjak, Hrvatska odvjetnička komora, Marija Rektić, OMS ulaganje, Damir Škugor
PROČITAJ I OVO
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE