GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slavonski Brod: Ugljikovodici u vodi u okviru dopuštenih udjela

Slavonski Brod: Ugljikovodici u vodi u okviru dopuštenih udjela
VODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2018 / 22:11
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Na temelju zadnjih analiza uzoraka koje je uzorkovao Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije. Po svemu sudeći, to znači da je 90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike.

U priopćenju navode da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uzeo uzorke vode sa šest lokacija na području Slavonskog Broda: Vodocrpilište Jelas, bunar B15 Vodosprema Jelas, Vodocrpilište Jelas, bunar B5, Klesarstvo Perić, Ulica sv. Lovre 9, Slavonski Brod, Opća Bolnica „Slavonski Brod", operacijska sala, slavina u Priprema 2. i Tifon, Zadnja vezna cesta 56, slavina na šanku.

Analize vode su istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezult.

"U svim su uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe.

Analize su radi mjera sigurnosti istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate, navodi se u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", navodi se u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nakon višednevnih prozivki slavonskobrodskoga gradonačelnika Mirka Duspare da se taje rezultati analiza u protekla četiri dana, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz obavijest o zadnjoj analizi, priložio je i sve rezultate dosadašnjih analiza. Objavljene su na web stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na sjednici Stožera civilne zaštite u Slavonskome Brodu potvrđen je nastavak aktivnosti na razmještanju spremnika za vodu kako bi opskrba građana i institucija pitkom vodom bila što učinkovitija. Stožer je predvidio 70 mjesta za dostavu pitke vode.

Tagovi: Slavonski Brod, ugljikovodici u vodi, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Cuomo: Ulazak u New York samo uz negativan test i karantenu
STROGO
Cuomo: Ulazak u New York samo uz negativan test i karantenu
NEW YORK - Guverner države New York Andrew Cuomo donio je ekstremnu mjeru u borbi protiv pandemije – ulazak u New York dozvoljen je samo uz negativan test na koronu i obaveznu karantenu.
Johnson objavio: Zatvaraju se pubovi i restorani, izlazak iz kuće i putovanja strogo ograničeni
ZATVARANJE
Johnson objavio: Zatvaraju se pubovi i restorani, izlazak iz kuće i putovanja strogo ograničeni
LONDON - Britanski premijer Boris Johnson uvodi ponovno karantenu u Engleskoj nakon što je u zemlji potvrđeno više od milijun zaraženih koronavirusom, a drugi val pandemije prijeti blokadom zdravstvenog sustava.
Jedna jarunska priča
ISTINSKA LJEPOTA
Jedna jarunska priča
ZAGREB - Odlazak u Zagreb stopio se s melankoničnim tonovima jeseni. Danas odlučih prošetati s Darkom i Robijem po Jarunu. Robi je osoba s oštećenim vidom.
Više od milijun Slovaka testirano na koronavirus
VIRUS
Više od milijun Slovaka testirano na koronavirus

BRATISLAVA - Više od milijun Slovaka u subotu se testiralo na koronavirus, u sklopu goleme logističke operacije testiranja većine populacije tijekom vikenda u nastojanju da se obuzda pandemiju.

U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze
ZARAZA
U Srbiji rekordnih 1.817 slučajeva zaraze
BEOGRAD – U Srbiji nastavlja rasti dnevni broj novozaraženih koronavirusom, te je u posljednja 24 sata potvrđeno rekordnih 1817 slučajeva zaraze uz trend povećanja broja hospitaliziranih, pokazuju u subotu podaci srbijanskog ministarstva zdravstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE