GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenci: Melania nam nije donijela neke koristi

Slovenci: Melania nam nije donijela neke koristi
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2020 / 10:39
Autor: SEEbiz / Delo
LJUBLJANA - U Institutu za istraživanje tržišta i medija, Mediana, otkrili su kako bi stanovnici Slovenije glasali na američkim izborima, kakav utjecaj misle da američki izbori imaju na Sloveniju i kako procjenjuju utjecaj predsjednika Trumpa i prve dame Melanie Trump.

Šest od deset ljudi u Sloveniji glasalo bi za Joea Bidena da je glasalo na američkim predsjedničkim izborima, a manje od petine za Donalda Trumpa.

Dok oko 60 posto ispitanika vjeruje da američki predsjednik ima malo ili nimalo utjecaja na događaje u Sloveniji, oko 30 posto vjeruje da predsjednički izbori imaju utjecaja na događaje u Sloveniji u smislu ekonomskog napretka, trgovine, mira i drugih čimbenka.

Čak 44 posto ispitanika vjeruje da je Donald Trump tijekom svog mandata Ameriku učinio slabijom, oko četvrtina (24 posto) vjeruje da nije bilo značajnih razlika, a 17 posto vjeruje da je Ameriku ojačao.

Svojom prisutnošću u Bijeloj kući, Melania Trump ispisala je povijest kao vjerojatno prva i posljednja prva dama SAD-a iz Slovenije. Dok smo prije četiri godine nagađali na koji način i koliko će snažno promovirati Sloveniju u njenoj ulozi, sada čak 71 posto ispitanika kaže da kao prva dama za ulogu i ugled Slovenije u svijetu to nije ništa promijenilo.

Njih 15 posto vjeruje da je koristila slovenskoj ulozi i ugledu u svijetu, a 9 posto da joj je naštetila.

Tagovi: Melania Trump, Donald Trump, Slovenci, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE