GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: 830 novih zaraza, skoro trećina pozitivnih brisova, restrikcije ostaju

Slovenija: 830 novih zaraza, skoro trećina pozitivnih brisova, restrikcije ostaju
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2020 / 12:22
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 830 novih zaraza koronavirusom, od Covida-19 umrle su još 22 osobe, a zbog teškog epidemiološkog stanja restrikcije su produžene i na idući tjedan, objavila je u subotu slovenska vlada.

Obavljeno je 2648 testova, a pozitivnih brisova na koronavirus bilo je 830 odnosno 31,3 posto, nešto više nego dan ranije, potvrdilo je ministarstvo zdravstva.

Povećan je i broj oboljelih u bolnicama, pa je trenutno hospitalizirano 1315 pacijenata, 39 više nego prethodni dan, od čega je 201 teže oboljeli na intenzivnim odjelima, osam više u odnosu na dan ranije.

S novim fatalnih ishodima bolesti u zadnja 24 sata broj preminulih od posljedica Covida-19 u Sloveniji od početka epidemije povećao se na 2063, po čemu je ona među zemljama u Europi s najvišim mortalitetom.

Zbog epidemiološke situacije koja je unatoč strogim mjerama i dalje vrllo teška vlada Janeza Janše je sinoć objavila kako mjera zabrane rada neesencijalnih trgovina i nekih usluga ostaje na snazi još sedam dana, unatoč mišljenjima da treba dopustiti ponovni rad trgovina obuće i odjeće, cvjećara, frizerskih salona i salona za masažu.

O toj su mogućnosti s vladom u subotu govorili predstavnici obrtnika i trgovaca kojima je poručeno da će se neke mjere uskoro na tom području početi ublažavati, ovisno o razvoju stanja i situaciji u pojedinim regijama.

Na snazi idući tjedan ostaju i druge stroge restrikcije, kao što su zabrana okupljanja izvan užeg obiteljskog kruga, policijski sat, te zabrana napuštanja granica matičnih općina, osim zbog odlaska na posao i povratka s posla i nekih drugih izuzetnih okolnosti.

Od subote je otvoreno nekoliko skijaških centara, ali uz ograničenja i u smanjenom opsegu, ne smiju se koristiti zatvorene kabine na žičarama. Za tu je djelatnost problem i to što odlazak na skijanje još nije opravdani razlog za odlazak izvan matične općine. Zatvoreni su i ugostiteljski i turistički objekti u takvim centrima, a zbog strogog režima na državnim granicama uslijed epidemije ne mogu računati niti na strane posjetitelje.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE