GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija granicu s Italijom otvara 15. lipnja

Slovenija granicu s Italijom otvara 15. lipnja
GRANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 15:16
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenija će granicu s Italijom otvoriti uskoro, najavio je u subotu nakon susreta s talijanskim kolegom Luigijem Di Maiom slovenski šef diplomacije Anže Logar, spomenovši pritom 15. lipnja kao mogući datum.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora u Ljubljani Logar je kazao da Slovenija svakodnevno prati razvoj događaja u Italiji i da će odmah čim to dopuste zdravstvene prilike otvoriti granice za talijanske građane.

Vlada će odluku o tome donijeti kad stanje procijeni slovenski zavod za javno zdravlje (NIJZ).

"Zdravstveno stanje vezano uz zarazu koronavirusa u Italiji se vrlo brzo poboljšava, ali je različito u pojedinim pokrajinama. S optimizmom gledamo na to da će se granica otvoriti 15. lipnja", kazao je Logar.

"Za naše građane je 15. lipnja vrlo važan datum", kazao je Di Maio.

Njemačke i druge države EU-a najavile su da će tada zbog poboljšanja epidemiološke slije u cijeloj Europi granice ponovo biti otvorene, pa i s Italijom, državom na čijem je sjeveru bilo jedno od žarišta europske epidemije na njenom početku.

Di Maio je u Sloveniju doputovao u okviru turneje po europskim državama, a prethodni dan je boravio u Njemačkoj, pa je na svom Facebook profilu komentirao rezultate oba posjeta u okviru turneje.

Di Maio je napisao da je otvaranje svih granica nakon epidemije covida-19 u Europi za Italiju vrlo važno s obzirom na početak ljetne turističke sezone kako bi se "dao kisik" talijanskim poduzetnicima, hotelijerima, vlasnicima restorana i drugima koji su vezani za turističku industriju.

Pri tome, naglasio je Di Maio, treba izbjeći stvaranje blokova unutar EU-a i svaku diskriminaciju.

Slovenija je ovih dana ocjenjivala da stanje u Italiji, za razliku od stanja u Hrvatskoj, Austriji i Mađarskoj, s kojima je postigla otvaranje granice na bazi bileteralnih dogovora, još nije epidemiološki stabilno u svim talijanskim pokrajinama.

Tagovi: otvaranje granica, slovenska granica, Italija, Anže Logar, Luigi Di Maio
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbog Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE