GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Korisnica doma za starije umrla nakon cijepljenja

Slovenija: Korisnica doma za starije umrla nakon cijepljenja
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2021 / 22:26
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Korisnica slovenskog doma za starije umrla je nakon cijepljenja Pfizer-BioNTechovim cjepivom protiv covida-19, no njena smrt nema neposredne veze s cijepljenjem, a bolovala je i od drugih pridruženih bolesti, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Kako je objavila Slovenska televizija, slučaj je prijavljen zdravstvenim vlastima, no više konkretnih podataka o tome zasad nije poznato.

Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) priopćio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog učinka nakon cijepljenja i jedan slučaj smrti koja "koincidira s cijepljenjem", o čemu je onda obavijestio i ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo će, kako se navodi, sazvati povjerenstvo za cijepljenje kako bi se taj slučaj podrobno proučio te da bi se ustanovilo postoji li između cijepljenja i smrti "ikakva veza", o čemu će onda biti obaviještena i javnost.

Slovenski mediji navode da je umrla štićenica doma imala i druge višestruke pridružene bolesti i da nije vjerojatno da je cijepljenje imalo veze sa smrću.

"Podatke o nuspojavama prilikom cijepljenja prikuplja Institut za javno zdravlje. Svaki se događaj vezan uz cijepljenje analizira kako bi se ustanovilo je li postojala kakva veza", kazala je prije toga novinarima državna tajnica u ministarstvu zdravstva Marija Magajne, komentirajući neslužbenu informaciju o smrti štićenice doma, nakon što se vijest proširila društvenim mrežama.

Kako je za Slovensku televiziju izjavio Roman Jerala s Kemijskog instituta u Ljubljani, u svijetu su do sada nakon cijepljenja Pfizerovim cjepivom koje se primjenjuje i u Sloveniji zabilježena dva smrtna slučaja kod osoba koje su se cijepile, a oba su vezana s drugim pridruženim bolestima kod spomenutih umrlih.

Naglasio je da nijedan od ta dva slučaja nije bio izravno povezan sa samim cijepljenjem.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, cijepljenje, Pfizer, BioNTech
PROČITAJ I OVO
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE