GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Koronavirusom zaražena dva dobrovoljca Crvenoga križa

Slovenija: Koronavirusom zaražena dva dobrovoljca Crvenoga križa
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2020 / 15:06
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Dva dobrovoljca Crvenog križa s područja Postojne i Pivke, na zapadu Slovenije, zaražena su koronavirusom i sada su u izolaciji, no virus su u svojoj sredini prenijeli na još nekoliko osoba, doznaje se u ponedjeljak.

U regionalnom kriznom stožeru Civilne zaštite potvrđeno je da su dvojica sinoć dobila potvrdu kako su njihovi testovi pozitivni na koronavirus, ali se isključuje mogućnost da je do zaraze došlo potkraj tjedna, kad su sudjelovali u ekipi prve pomoći koja je zajedno s policijom nadzirala granične prijelaze s Italijom Fernetiči i Krvavi potok, objavila je Slovenska televizija.

Iz istog žarišta došlo je do zaraze još nekoliko ljudi, a u Postojni je do sada zabilježeno ukupno deset osoba inficiranih koronavirusom.
U regionalnom štabu navode da prilikom rada dvojice dobrovoljaca koji su mjerili temperaturu putnicima iz Italije pri ulasku u Sloveniju "nije bilo kontakta koža na kožu", jer su imali adekvatnu zaštitnu opremu koja onemogućava prijelaz virusa, a direktor Civilne zaštite za cijelu Sloveniju Srečko Šestan kaže da su se vjerojatno zarazili na drugom mjestu, prije tjedan dana kad su obavljali obuku.

Za večeras je najavljena nova sjednica državnog Vijeća za nacionalnu sigurnost o pitanju epidemije koronavirusa, a novi podaci o broju testova i broju zaraženih još nisu ažurirani, pa vrijedi jučerašnji službeni podatak o 219 zaraženih nakon više od pet tisuća testova.
Kako prenose slovenski mediji, građani danas većinom poštuju rigorozne mjere koje su donijeli vlada i krizni štab u vezi izbjegavanja izravnih socijalnih kontakata kako se epidemija virusa ne bi proširila.

Uz zatvaranje lokala, javnog prometa i prestanka rada odgojno-obrazovnih ustanova, za sutra je najavljen i prekid avionskog prometa, te strože mjere zaštite osoblja i klijenata u trgovinama koje nisu zatvorene.

Slovenski parlament, odlučeno je u ponedjeljak, sastajat će se u ožujku i travnju samo na izvanrednim sjendicama, na prvoj takvoj već ove srijede, dok se redovne odgađaju za svibanj.

Vlada je u ponedjeljak priopćila da za redovitost isplata ne moraju brinuti primatelji mirovina i socijalnih transfera jer sredstava za te namjene ima dovoljno.

Tagovi: koronavirus, Slovenija, izolacija, Crveni križ Slovenije, Srečko Šestan
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE