GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Prvi dan strožih mjera na granici 200 odluka o karanteni

Slovenija: Prvi dan strožih mjera na granici 200 odluka o karanteni
KARANTENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2020 / 20:33
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prvog dana važenja strožih mjera pri prelasku državne granice zdravstveni radnici su u suradnji s policijskim službenicima na graničnim prijelazima već donijeli oko 200 odluka o karanteni.

Najviše posla imali su na graničnim prijelazima Obrežje i Gruškovje.

U skladu s vladinom odlukom u petak, služba karantenskih odluka održat će se na granici od danas u ponoć. Policijski službenici iz pridošlica za koje se smatra da dolaze iz bilo koje od zemalja s tzv. crvenog popisa - zemlje s epidemiološkim visokim rizikom od infekcije covid-19 - na zahtjev ulaska u Sloveniju zahtijevaju podatke i odmah ga prosljeđuju predstavniku Ministarstva zdravlja koji organizira donošenje i uručenje karantenske odluke na graničnom prijelazu. Nakon dostavljanja odluke, osobi je dopušten ulazak u zemlju.

Na graničnom prijelazu Jelšane prve odluke donesene su nešto iza ponoći, inače je na svih pet kontrolnih točaka do 17 sati izdano ukupno 164, od čega 69 na graničnom prijelazu Obrežje, a 57 na graničnom prijelazu Gruškovje. Do 19 sati broj u Obrežju porastao je za dodatnih 20, kazali su za STA u Ministarstvu zdravlja. Većina njih bili su stanovnici Slovenije koji su se vraćali iz BiH.

Odluke o karanteni donose vlasti na četiri granična prijelaza s Hrvatskom, osim Gruškovja i Obrežja u Metlici i Jelšanima, te u Pinceu na granici s Mađarskom. Izdaju se osobama koje dolaze iz bilo koje od zemalja s crvene liste ili koji ne mogu dokazati da potječu iz država članica EU-a. Ako netko tko podliježe obveznoj karanteni pokuša ući u Sloveniju na drugom mjestu, preusmjerit će se na jedan od tih pet graničnih prijelaza.

Iz Hrvatske koja se od danas preselila s tzv. zelene na tzv. žutu listu, Slovenci se mogu vratiti kući bez ikakvih problema ako dokažu da su tamo stvarno bili.

Granični prijelazi danas su inače bili gužvi, a na nekim mjestima trebalo je pričekati dva sata da se pređe granica. No, kako su u Policijskoj upravi Koper rekli za STA, zagušenja se očekuju u ovo doba godine, a posebno vikendom na graničnim prijelazima, tako da su ekipe zbog toga ojačane, bez obzira na odluke o karanteni.

Tagovi: Gruškovje, Obrežje, slovenski turisti, granica Slovenije i Hrvatske, Policijska uprava Koper
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE