GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija s rekordnim brojem novozaraženih u jednom danu

Slovenija s rekordnim brojem novozaraženih u jednom danu
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2020 / 13:15
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji su u zadnja 24 sata, uz 3123 testiranja, potvrđena 123 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je rekordan broj od početka epidemije, objavila je u srijedu slovenska vlada.

Zadnjih tjedana broj novih zaraza u stalnom je porastu, a vlada je najavila da zbog sve većeg broja hospitaliziranih očekuje preustroj bolnica i otvaranje još jedne, četvrte Covid bolnice, oko čega u pripreme u tijeku.

Za razvoj epidemije i njenu kontrolu kritična će biti iduća dva tjedna, izjavio je ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Prema podacima njegova ministarstva, trenutno je 975 aktivnih slučajeva, od čega je u bolnicama 61 oboljeli, što je vrlo veliko povećanje u odnosu na prošli tjedan.

U zadnja 24 sata najviše novozaraženih, njih 18, otkriveno je u Ljubljani, 15 u Rogaškoj Slatini te 10 u Mariboru.

Glasnogovornik vlade Jelko Kacin izjavio je dan ranije da Slovenija, ako stanje ostane ovakvo, ima dovoljno respiratora za sve bolesnike, istaknuvši da brojke novozaraženih pokazuju da se situacija s epidemijom ne popravlja te da se i dalje treba strogo držati propisanih epidemioloških mjera i restrikcija.

Voditeljica vladina stručnog tima Bojana Beović rekla je dan ranije za Slovensku televiziju da je broj potvrđenih infekcija na 100.000 u zadnjih 14 dana prešao 40, te da je epidemija "u opsežnom zamahu", a da je osobito brine sve veći broj hospitaliziranih pacijenata i onih koji su na respiratoru.

Žarišta zaraze su privatne zabave, radna mjesta i škole, dodala je te istaknula posebno druženja u lokalima, zbog čega epidemiolozi vladi predlažu ograničenje rada gostionica i lokala u kasne noćne sate.

Ona je pozvala medije da svakodnevno konkretno informiraju građane kako se zaštititi i koje mjere trebaju primjenjivati, istaknuvši da je važno da se propisane mjere dosljedno provode, za što se treba pobrinuti i država.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus, Bojana Beović
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE