GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: U novoj predizbornoj anketi vode Golob i Janša

Slovenija: U novoj predizbornoj anketi vode Golob i Janša
ANKETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2022 / 09:31
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Tri tjedna pred parlamentarne izbore u Sloveniji vrlo tijesnu prednost pred Slovenskom demokratskom strankom (SDS) sadašnjeg premijera Janeza Janše ima novoosnovana stranka Pokret sloboda Roberta Goloba, dok su nas trećem mjestu Socijalni demokrati (SD) eurozastupnice Tanje Fajon, pokazala je anketa.

Prema prošlotjednom ispitivanju koje je za RTV Sloveniju provela agencija Mediana, za Golobovu stranku u sadašnjem bi trenutku glasovalo 19,7 posto ispitanika, što je 1,7 postotnih bodova više nego u anketi od prije mjesec dana, dok bi za Janšinoj glasove dalo 18,7 posto, 0,4 postotna boda više u usporedbi s anketom od ožujka.

Socijalni demokrati (SD) dobili su 8,2 posto glasova, pola postotnog boda više nego prije.

Slijedi stranka Ljevica (L) sa 6,4 posto, dok demokršćanska Nova Slovenija (NSI) po istraživanju dobija pet posto glasova.

Kandidate za 90 mjesta u parlamentu prijavilo je dvadeset stranaka, a u novi bi saziv parlamenta moglo ući njih 7-8 prema procjeni iz istraživanja.

Među ispitanicima je 10,6 posto u anketi navelo da još ne znaju za koga će glasati, dok ih 6,9 nije zadovoljno ponuđenim stranačkim opcijama.

Kad je riječ o sadašnjoj koalicijskoj vladi premijera Janeza Janše, njen rad negativno ocjenjuje 47,1 posto ispitanika, 21,3 posto drži da radi prosječno, a 27,9 posto daje joj pozitivnu ocjenu, pokazala je anketa RTV Slovenije.

Tagovi: Janez Janša, Vlada Slovenije, Robert Golob, Pokret sloboda, Tanja Fajon
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE