GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski MUP: Thompson smije pjevati u Sloveniji

Slovenski MUP: Thompson smije pjevati u Sloveniji
NOVA ODLUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 10:51
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - "Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije ukinulo je odluku mariborske upravne jedinice koja je prije nekoliko tjedana po drugi put zabranila koncert Marka Perkovića Thompsona u Mariboru", objavljeno je na službenom Facebook profilu pjevača iz Čavoglava uz navod kako je "činjenica da je zabrana koncerta bila potpuno politički motivirana, a sigurnosne opasnosti nije bilo".

"Gospodinu Thompsonu su otvorena sva vrata, da održi koncert u Sloveniji. Čestitamo našem prijatelju Milanu Trolu, organizatoru neodržanog koncerta u Mariboru na ustrajnosti", stoji u objavi uz dio odluke ministarstva unutarnjih poslova Slovenije, koja je uslijedila nakon što je prije nekoliko tjedana Gradska uprava grada Maribora ponovno zabranila Thompsonov koncert koji se u gradu na Dravi trebao održati još 2017.

"Zapisali su, da Thompsonove pjesme simboliziraju neprijateljstvo prema čovjeku koji imaju drugačije vjerske i etičke stavove, da pjesme veličaju ustaštvo i slično. Da su pjesme u suprotnosti sa 63. člankom Ustava Republike Slovenije koji govori o zabrani pozivanja na neravnopravnost. Naveli su mnogo primjera o tobožnjoj zabrani Thompsonovih koncerata u Austriji, Njemačkoj i drugim europskim zemljama. U najnovijoj odluci od 3. lipnja 2020. Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije donijelo je pravomoćnu odluku da je zabrana koncerta nezakonita. Ministarstvo je jasno navelo, da mariborska policija i gradska uprava za unutarnje poslove nisu ni u jednom djelu dokazali, da bi se na koncertu moglo napraviti kazneno djelo, da policija nije ni s jednim dokumentom dokazala, da su koncerti u Europi službeno zabranjeni. To, da su koncerti odgođeni zbog prekida najma dvorana i slično nije i ne može se prihvatiti kao razlog zabrane", navodi se u priopćenju na Thompsonovom Facebook profilu uz napomenu kako je dokazano da "ni u jednom dijelu, njegove pjesme same po sebi imaju ustašku notu, koja bi se mogla razumjeti kao propagiranje netrpeljivosti".

"Slovenska policija nema nijednog podatka o prekršajnom postupku protiv Thompsona. I da se je dogodio koji uzvik 'Ubi Srbina' na njegovom koncertu, to apsolutno ne znači, da je to dovoljno, da se koncert zabrani. Ako bi to bio razlog u Sloveniji i drugdje se ni jedna nogometna utakmica ne bi smjela odigrati. Ministarstvo je zaključilo da ni jedna zabrana u Europi nije dokazana. Odluka je pravomoćna", stoji u priopćenju Thompsonovog tima.

Tagovi: Marko Perković Thompson, Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije
PROČITAJ I OVO
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE