GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski MUP: Thompson smije pjevati u Sloveniji

Slovenski MUP: Thompson smije pjevati u Sloveniji
NOVA ODLUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 10:51
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - "Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije ukinulo je odluku mariborske upravne jedinice koja je prije nekoliko tjedana po drugi put zabranila koncert Marka Perkovića Thompsona u Mariboru", objavljeno je na službenom Facebook profilu pjevača iz Čavoglava uz navod kako je "činjenica da je zabrana koncerta bila potpuno politički motivirana, a sigurnosne opasnosti nije bilo".

"Gospodinu Thompsonu su otvorena sva vrata, da održi koncert u Sloveniji. Čestitamo našem prijatelju Milanu Trolu, organizatoru neodržanog koncerta u Mariboru na ustrajnosti", stoji u objavi uz dio odluke ministarstva unutarnjih poslova Slovenije, koja je uslijedila nakon što je prije nekoliko tjedana Gradska uprava grada Maribora ponovno zabranila Thompsonov koncert koji se u gradu na Dravi trebao održati još 2017.

"Zapisali su, da Thompsonove pjesme simboliziraju neprijateljstvo prema čovjeku koji imaju drugačije vjerske i etičke stavove, da pjesme veličaju ustaštvo i slično. Da su pjesme u suprotnosti sa 63. člankom Ustava Republike Slovenije koji govori o zabrani pozivanja na neravnopravnost. Naveli su mnogo primjera o tobožnjoj zabrani Thompsonovih koncerata u Austriji, Njemačkoj i drugim europskim zemljama. U najnovijoj odluci od 3. lipnja 2020. Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije donijelo je pravomoćnu odluku da je zabrana koncerta nezakonita. Ministarstvo je jasno navelo, da mariborska policija i gradska uprava za unutarnje poslove nisu ni u jednom djelu dokazali, da bi se na koncertu moglo napraviti kazneno djelo, da policija nije ni s jednim dokumentom dokazala, da su koncerti u Europi službeno zabranjeni. To, da su koncerti odgođeni zbog prekida najma dvorana i slično nije i ne može se prihvatiti kao razlog zabrane", navodi se u priopćenju na Thompsonovom Facebook profilu uz napomenu kako je dokazano da "ni u jednom dijelu, njegove pjesme same po sebi imaju ustašku notu, koja bi se mogla razumjeti kao propagiranje netrpeljivosti".

"Slovenska policija nema nijednog podatka o prekršajnom postupku protiv Thompsona. I da se je dogodio koji uzvik 'Ubi Srbina' na njegovom koncertu, to apsolutno ne znači, da je to dovoljno, da se koncert zabrani. Ako bi to bio razlog u Sloveniji i drugdje se ni jedna nogometna utakmica ne bi smjela odigrati. Ministarstvo je zaključilo da ni jedna zabrana u Europi nije dokazana. Odluka je pravomoćna", stoji u priopćenju Thompsonovog tima.

Tagovi: Marko Perković Thompson, Ministarstvo unutarnjih poslova Slovenije
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE